Actualitate

Orientariștii clujeni, în doliu. Unul dintre cei mai pasionați iubitori ai orientării a trecut la cele veșnice

Pavel Gligor, unul dintre orientariștii de excepție ai României, a decedat.

Orientariștii clujeni, în doliu. Unul dintre cei mai pasionați iubitori ai orientării a trecut la cele veșnice Orientariștii clujeni, în doliu. Unul dintre cei mai pasionați iubitori ai orientării a trecut la cele veșnice

„Am fost împreună în lotul național, în cantonamente, la competiții internaționale și n-am să uit niciodată ambiția și dorința lui de a face totul la superlativ și nici cum se autopedepsea când nu reușea. N-am să-i uit zâmbetul și râsul din toată inima și atmosfera plăcută pe care o crea în jurul lui prin glume bune și poezii, pe care le potrivea așa de bine momentului”, se arată într-un mesaj al Nataliei Deconescu, președintele Federației Române de Orientare.

La orientare, Pavel a fost de neînvins în țară, pentru mulți ani, cu rezultate foarte bune și pe plan internațional. Multiplu campion național, maestru al sportului, antrenor și arbitru, Pavel a fost decorat de Președinția României cu Ordinul Meritul Sportiv Clasa a II-a. Prima medalie de aur a sportivilor români la Campionatele Mondiale de Radio Amatorism s-a datorat antrenamentului acestora cu Pavel, care i-a inițiat în orientare.


„Dacă Federația noastră ar fi fost afiliată atunci la IOF, Pavel ar fi fost cu siguranță printre cei mai buni din lume. (...) Sunt zile triste pentru familia lui Pavel, pentru prietenii lui și cred că pentru toți cei care l-au cunoscut, orientariști sau nu. Gândul meu este acum, cu multă tristețe, la Pavel și va fi mult timp de acum încolo”, mai transmite Natalia Deconescu.

Înmormântarea lui Pavel Gligor va avea loc sâmbătă, de la ora 12:00, în Cimitirul Pomet (Cimitirul Valea Chintăului), din Cluj-Napoca. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Ultimele Stiri
abonare newsletter