Actualitate

Distrugeri însemnate din cauza petardelor la Cluj. Bonțidean: „Polițiștii sunt la datorie”

Coșurile de gunoi din parcul de pe Cetățuie au fost aruncate în aer, în noaptea de Revelion, de persoane necunoscute care au pus petarde în ele. Situația a fost întâlnită în foarte multe zone ale Clujului.

Emil Boc a declarat că a fost depusă o plângere penală împotriva celor care au distrus coșurile de gunoi și mobilierul stradal din parcul de joacă de pe Cetățuie în noaptea de Revelion.

”În a doua zi după Revelion am depus plângere penală pentru cei care au stricat parcul de pe Cetăţuie şi au vandalizat coşurile de gunoi. Am depus plângere penală la poliţie pentru identificarea făptuitorilor şi tragerea lor la răspundere, în primul rând pentru recuperarea prejudiciului”, a declarat Emil Boc.


De cealaltă parte, șeful Poliției Locale Cluj, Marcel Bonțidean, spune că manifestările dedicate sărbătorilor de iarnă „s-au încheiat cu bine”.

„Vreau să îi asigur pe clujeni că Poliția Locală este la datorie și este în slujba cetățenilor. Ca o retrospectivă a finalului de an 2019, vreau să informez că în municipiul Cluj-Napoca toate manifestările dedicate sărbătorilor de iarnă s-au încheiat cu bine. A fost o afluență numeroasă de public la Târgul de Crăciun și la manifestările zilnice organizate în Piața Uniri, unde au fost concerte, spectacole, toate încheiate fără evenimente deosebite. Am acționat permanent pentru cei care au participat la aceste evenimente să fie în siguranță”, spune Bonțidean, care recunoaște că a fost o „nebunie” în toate cartierele din cauza petardelor.


„Rămâne în atenția noastră probleme artificiilor folosite de persoanele fizice. S-au înregistrat mai multe distrugeri, în special coșuri de gunoi, produse de teribiliști, care prin gestul lor nu numai că au distrus bunul public, dar și-au pus și viața în pericol. Avem o lege și dorim să facem o propunere de modificare legislativă întrucât legea este perimată și trebuie adaptată la condițiile actuale. A fost o nebunie în preajma sărbătorilor în toată cartierele, lumea nu s-a putut odihni, au fost aceste distrugeri și de aceea vrem să propunem cât mai repede modificări legislative. Polițiștii clujeni au confiscat peste 2 tone de materiale pirotehnice în această perioadă. Deși amenzile sunt destul de mari, sunt persoane care ignoră legea și își fac de cap, pe românește”, mai spune șeful Poliției Locale.

abonare newsletter