Actualitate

Săptămână zbuciumată la Chinteni. După ce sătenii au rămas fără gaz, a cedat și canalizarea. Din cauza lor!

Sătenii din localitatea clujeană Chinteni au avut parte de câteva zile problematice în săptămâna ce tocmai s-a încheiat.

Săptămână zbuciumată la Chinteni. După ce sătenii au rămas fără gaz, a cedat și canalizarea. Din cauza lor!, sursă foto: Facebook Lucia Suciu Săptămână zbuciumată la Chinteni. După ce sătenii au rămas fără gaz, a cedat și canalizarea. Din cauza lor!, sursă foto: Facebook Lucia Suciu

Marți seară, localnicii din Chinteni s-au trezit cu întreruperea furnizării gazelor naturale din pricina unei defecțiuni la conducta medie de distribuție. Echipele de intervenție ale EON Gaz și CPL Concordia s-au aflat în teren până la ora 02:00.

Miercuri dimineață, Lucia Suciu, primarul comunei Chinteni, anunța că întreruperea furnizării gazelor naturale s-a datorat unei defecțiuni survenite la stația de reglare E.ON, pe raza municipiului Cluj-Napoca, problema nedatorându-se celor de la CPL Concordia.


Ulterior, prefectul județului Cluj a convocat, pentru ziua de joi, la solicitarea administrației locale din Chinteni, o întâlnire a celor două societăți – CPL Concordia și E.ON Gaz – în vederea stabilirii unor măsuri care să preîntâmpine producerea unor astfel de situații pe viitor.

Vineri seara, însă, surpriză! Din nou probleme pentru localnicii din Chinteni care, într-un timp relativ scurt, potrivit primarului, s-au confruntat din nou cu înfundarea pompelor de pe străzile Republicii și Ion Creangă, care deservesc rețeaua de canalizare a apelor uzate menajere a localității.


Localnicii, amenințați cu grilaje

„Motivul este, și de această dată, folosirea improprie a rețelei de canalizare. Trebuie să înțelegem că, în cazul în care vom continua să tratăm sistemul de canalizare ca pe un tomberon în care aruncăm, fără nicio reținere, de la produse alimentare la produse de igienă feminină, consecințele pentru noi toți vor fi din ce în ce mai neplăcute”, s-a plâns Lucia Suciu.

Drept măsură de siguranță, Compania de Apă Someș SA va putea trece la obligarea utilizatorilor de a monta un grilaj, pe rețeaua de canalizare, la ieșirea de pe proprietatea fiecăruia, avertizează edilul din Chinteni.


Pe lângă neplăcerile și disconfortul creat locuitorilor din imediata apropiere a stațiilor de pompare, fiecare blocaj presupune și un efort de cel puțin 4-5 ore al echipei de intervenție pentru remedierea situației.

„Vă adresăm, din nou, rugămintea de a fi responsabili, chiar și atunci când este vorba despre folosirea sistemului de canalizare!” – Lucia Suciu, primar Chinteni

Ultimele Stiri
abonare newsletter