Actualitate

Percheziții în Cluj. Prejudiciul depășește două milioane de euro

Oamenii legii au efectuat o acțiune de amploare miercuri dimineața. Aceștia au efectuat peste 100 de percheziții într-un dosar privind infracțiuni legate de serviciu și infracțiuni de fals.

Peste 100 de percheziții în  Cluj și în alte 24 de județe, într-un dosar privind infracțiuni legate de serviciu și infracțiuni de fals. Prejudiciul depășește două milioane de euro.

„Din cercetări a reieşit că mai multe instituţii din ţară ar fi efectuat plata unor achiziţii fictive pentru mărfuri care nu ar fi intrat niciodată în patrimoniul instituţiei sau plata unor facturi pentru mărfuri supraevaluate, pentru care achiziţia era nejustificată, neexistând referate de necesitate sau recepţii ale mărfurilor achiziţionate.


Aceste achiziţii ar fi fost făcute de la diferite societăţi comerciale care nu au personal angajat, sunt administrate de aceleaşi persoane fizice, au sediul social şi domiciliul fiscal stabilite la adrese apropiate şi care au înregistrat venituri doar din încasări de la unităţi administrativ-teritoriale, instituţii de învăţământ şi alte instituţii”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Perchezițiile au avut loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Giurgiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de ameninţare, falsificarea de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare şi instigare la abuz în serviciu.
 
 


 

 


 

abonare newsletter