Actualitate

Organele unui tânăr aflat în moarte cerebrală vor salva 3 vieți. Rinichii vor ajunge la Cluj

Suferința unui tânăr de 31 de ani se transformă în speranță pentru alți bolnavi. Familia unui tânăr de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea a fost de acord să doneze organele acestuia pentru a salva alte vieți.

Cu venirea noului an mai multe persoane aflate în suferință primesc o nouă șansă. Trei oameni vor primi șansa la o viață nouă. Transplantul de ficat va fi realizat la Insitutul Clinic Fundeni, iar cele de rinichi la Institul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj.

„Profesionalismul şi dedicarea echipei ATI şi de coordonare transplant a spitalului bihorean – Dr. Tudorel Sabău, Dr. Ştefan Pataki, Dr. Silviu Turcus, Dr. Carmen Pantiş – au făcut posibil ca azi să putem spune din nou DA pentru VIAŢĂ! Efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni (Dr. Guenadiy Vatachki, Dr. Cezar Ioniţă, Dr. Darina Barzan) şi Institutului de Urologie şi Transplant Renal (Dr. Dan Enache, Dr. Andrei Tomuta, Dr. Bogdan Tichil). Un adevărat lanţ al vieții, care începe de la donator și care are ca punct terminus primitorul”, transmite Agenția Națională de Transplant.

Ultimele Stiri
abonare newsletter