Actualitate

Taximetriștii clujeni, protest în curtea Primăriei Cluj-Napoca. Video

Zeci de taximetriști protestează în curtea Primăriei Cluj-Napoca pentru majorarea tarifelor care au rămas la fel de mai bine de șase ani.

Câteva zeci de taximetriști s-au adunat marți în curtea Primăriei Cluj-Napoca pentru a protesta împotriva faptului că municipalitatea nu a majorat tarifele de mai bine de șase ani.

„Ne-am adunat în curtea Primăriei Cluj-Napoca, deoarece suntem nemulţumiţi de tergiversarea legată de majorarea tarifelor pe care o cerem. Noi vrem să se aprobe creşterea tarifelor pentru că nu au mai fost modificate de 6 ani. S-au depus toate documentele la Primărie, bazate pe calcule, vrem o majorare maximală de 3,39 de lei/km de la 2,25 lei/km cât este în prezent. Sperăm ca majorarea să fie aprobată marţi în şedinţa Consiliului Local Cluj-Napoca deşi viceprimarul Dan Tarcea ne-a spus că proiectul va intra în ultima şedinţă din acest an, undeva în 20 decembrie”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Ioan Pugna, unul dintre taximetrişti.


Dan Tarcea este de părere însă că această întârziere este datorată faptului că taximetriștii nu au venit cu o documentație bine pregătită:


„Nu îi minte nimeni pe taximetriști. Eram pregătiți să punem pe pe ordinea de zi majorarea tarifelor la Taxi, dar din nefericire documentația trimisă de ei a fost una jalnică. A fost o documentație făcută de un copil de patru ani, nu de specialiști. Au venit cu o propunere de la 2,25 la 2,59 sau 2,6 așa cum au adus ei documentația respectivă. Ei au spus că nu mai doresc să depună această documentația, dar au depus în schimb alte documente cu o majorare până la 3,9. A doua documentație este mult mai bună, mult mai reală, dar acest lucru nu înseamnă că prețul va fi de 3,9 lei. Cu siguranță până la finalul anului vom fi gata cu documentația pentru a putea fi promovată. Trebuie să aibă răbdare pentru că vorbim despre 500.000 de locuitori și nu putem face totul peste noapte. Suntem în faza cea mai avansată pentru majorarea tarifelor. Practic, din 2020 vom avea un alt tarif, dar nu știm momentan cât va fi majorarea. Taximetriștii și-au pus un consum de 4,2 L la suta de kilometri, dar toată lumea știe că nu se poate așa ceva în Cluj-Napoca. Au spus că vor schimba trei baterii în doi ani, dar nu se poate așa ceva. Trebuie să schimbe anumite lucruri, astfel încât să fie reale. Cât o să iasă în urma calculelor, atât vom majora.”, a spus Tarcea pe această temă.

abonare newsletter