Actualitate

39,5 mil. lei pentru două școli din Cluj. Școlile „Ion Creangă” și Nicolae Titulescu” vor fi modernizate

Municipalitatea clujeană a anunțat lucrări de aproape 40 de milioane de lei pentru supraetajarea și reabilitarea termică a două școli importante din orașul nostru.

Emil Boc a anunțat că două proiecte de hotărâri privind supraetajarea și reabilitarea termică a două școli importante din Cluj-Napoca, Şcoala Gimnazială Ion Creangă (Aleea Peana nr. 2-4 din cartierul Mănăștur) și Şcoala Gimnazială Nicolae Titulescu (Aleea Herculane nr. 7 din cartierul Gheorgheni).

În urma celor două investiţii se vor obține: 23 de noi săli de clasă, o nouă sală de sport, o sală multifuncțională, o sală de festivități și alte noi spații destinate educației. Valoarea totală a investiţiei în cele două școli va fi de peste 39,5 milioane de lei.


Astfel, proiectul ar urma să ajute Școala Gimnazială „Ion Creangă” să obțină 11 săli de clasă în plus, o terasă o sală festivă și spații conexe. Suprafața construită desfășurată propusă va fi de 1.493,17 metri pătrați. Valoarea totală a investiției va fi de aproape 13 milioane de lei, bani care vor fi asigurați din bugetul local și din alte surse constituite conform legii. Durata lucrărilor va di de un an de zile.
 

În ceea ce privește obiectivul de investiţii pentru Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”, acesta prevede realizarea unui etaj suplimentar pentru fiecare din cele trei corpuri de clădire, urmând să rezulte: 12 noi săli de clasă, o sală multifuncționala în corpul și o sală de gimnastică în corpul.


De asemenea, se propune realizarea unui ascensor în corpul principal, pentru facilitarea accesului elevilor cu dizabilități. Suprafaţa construită propusă este de 1.507 de metri pătrați, iar valoarea totală a investiţiei va fi de peste 26 de milioane de lei Finanțarea va fi asigurată de la bugetul local și alte surse constituite conform legii. Pentru această investiție, durata de realizare va fi de 24 de luni.

De asemenea, va fi realizată și reabilitarea termică a celor școli. Ambele investiții vor asigura în totalitate cele mai înalte standarde de siguranță a elevilor, inclusiv cele privind protecția împotriva incendiilor.


Acest proiecte fac parte dintre proiectele câștigătoare ale procesului de bugetare participativă din anul 2017.

abonare newsletter