Actualitate

Concert caritabil pentru Anastasia. Fetița lovită în cap cu o piatră are nevoie de ajutor

Un concert caritabil se va organiza peste câteva zile pentru Anastasia, micuța care a ajuns în comă după ce a fost lovită, în joacă, cu o piatră în cap.

În urmă cu o luna, o joacă nevinovată a devenit o luptă între viață și moarte. Anastasia, o fetiță frumoasă și veselă care are doar 6 ani, a suferit un accident nefericit, fiind lovită în cap cu o piatră aruncată de un alt copil, în joacă.

Anastasia a stat cinci zile în comă, iar acum are nevoie de recuparere pentru a putea să își trăiască liniștită și veselă copilăria. Recuperarea este însă costisitoare. Părinții fetiței speră însă din tot sufletul că vor primi ajutor, astfel încât să o revadă pe Anastasia din nou cu zâmbetul inocent de copil pe buze. Mulți oameni cu suflet mare i-au ajutat, iar acum, o mână de copii inimoși vor cânta pentru ea.


Astfel, la cinema Mărăști, în data de 13 decembrie 2019, elevii clubului Kids Sing, alături de grupa de dans, îi așteaptă pe clujeni la un concert caritabil. Intrarea se face pe bază de donație, iar toți bănuții adunați vor merge direct către Anastasia, să o ajute în drumul ei lung spre recuperare.

„Ideea a venit de la mama unei eleve, fiindcă Anastasia e colegă de școală cu ea. Copiii chiar se implică, mă întreabă, își dau interesul. Mai mult ca sigur va fi foarte multă lume. Anul trecut am mai organizat un concert caritabil și au fost peste o sută de persoane și s-au adunat în jur de 3.000 de lei. Anul acesta cred că se va umple sala”, a spus Ioana Nadia Moldovan, profesoara elevilor de la clubul Kids Sing.


Starea Anastasiei s-a îmbunătățit considerabil în ultima lună, iar părinții își doresc din tot sufletul să ajungă la o recuperare completă. Drumul însă este lung.

„Evoluează. Face Terapie. Se îmbunătățește, a început să vadă. Nu vedea aproape deloc. Mâna și piciorul de pe partea dreaptă nu pot fi folosită. A început să vorbească, însă o face cu o voce alienată. Sperăm totuși la o recuperare totală. Asta este dorința noastră. Însă este prematur să știm ce va fi. Anastasia face kinetoterapie, logopedie, masaj, hidrokinetoterapie”, a explicat Manuela Gheorghiu, mama fetiței.

abonare newsletter