Actualitate

Clujenii ies în stradă din cauza schimbărilor climatice

Sute de clujeni s-au arătat interesați să iasă in stradă vineri, 29 noiembrie 2019 pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice.

Clujenii se vor întâlni vineri, 29 noiembrie, ora 17:00, la Monumentul Memorandiștilor pe Bilevardul Eroilor (la „Clopot”) de unde vor porni într-un marș prin centrul orașului până la Prefectură.
Prin acest marș, Clujenii vor să atragă atenția, în primul rând, asupra schimbărilor climatice precum și asupra consecințelor acestora.

„Pe 29 noiembrie ne reunim în stradă pentru #ClimateActionDay. Liderii lumii ne-au dezamăgit.
 Ne-am săturat de promisiuni și nu mai avem timp de alte discuții elaborate. Dacă nu ai reușit să ajungi la Global Climate Strike pe 20 septembrie sau dacă simți că mesajul încă nu a fost luat în serios (pentru că nu a fost), pe #29Noiembrie vino cu prietenii, cu părinții, cu bunicii, cu toți care-ți sunt dragi și nu uita de pancarte! La nivel internațional, timp de mai bine de 24 de ani, înalții reprezentanți ai statelor au oferit false garanții că se vrea tranziția spre o economie sustenabilă prin intermediul unor strategii intens dezbătute dar care fie sunt amânate la nesfârșit, fie sunt date uitării”, au transmis organizatorii.


 

abonare newsletter