Actualitate

Emil Boc a votat în turul 2 al alegerilor: „E momentul să ne desprindem definitiv de comunism”. VIDEO

Emil Boc și-a exprimat dreptul la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale din 2019.

Emil Boc a ieșit extrem de bine dispus de la vot și a vorbit despre așteptările pe care le are de la viitorul președinte al României și motivul pentru care a acordat votul său unuia dintre cei doi candidați.

„Potrivit Constituției României, președintele reprezintă statul român și este garantul integrității teritoriale și a statului român. În această calitate pe care o are președintele, m-am orientat la vot pentru a susține candidatul care ne va asigura cele mai înalte garanții de securitate pe care le avem în întreaga noastră istorie. Este vorba de candidatul care poate reprezenta România cu profesionalism în Uniunea Europeană, la NATO sau în parteneriatul cu SUA. Am votat cu candidatul capabil să ducă în continuare cele mai înalte garanții de securitate pe care România le are în continuare cu partenerii NATO și SUA. Președintele este mediator între puterile statului și între stat și societate. Am votat candidatul care a demonstrat că, atunci când societatea a avut un punct de vedere și a încercat să oprească derapajele puterii, președintele a utilizat toate instrumentele Constituției pentru a le opri. Vorbim de atacarea la CCR, de retrimiterea în Parlament a legilor”, a declarat Emil Boc.


Primarul Clujului speră că în urma alegerilor de astăzi să se încheie definitiv o perioadă sumbră din istoria României.

„Mă uit foarte mult la ce spun românii. Vrem o țară ca afară. Vrem o țară în care să se respecte legile. Un sistem de sănătate, de educație, investiții în locuri de muncă, șansa de a avea acces la dezvoltare. Am acordat un vot candidatului care poate asigura toate astea și am dat un vot în acest sens. Cred că acum, la 30 de ani de la comunism, este timpul să ne desprindem de acest lucru. Trebuie să ne despridem de sloganul «egali în sărăcie». Este ultimul reflex al comunismului. Poate fi momentul desprinderii definitive de comunism”, a conchis Boc.


abonare newsletter