Actualitate

120 de filme la „Comedy Cluj”

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/05_ziua/12 horatiu dan sorin dan conferinta de presa comedy cluj 4 oct07.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Comedy-drama este noul concept al festivalului.

Ce-a de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj” va avea loc între 14 şi 23 octombrie şi va aduce în atenţia publicului peste 120 de pelicule din 36 de ţări.

În acest an, pe lângă deja tradiţionala competiţie a lung-metrajelor, „Comedy Cluj” lansează provocarea competiţiei şi pentru scurt-metraje de comedie, precum şi pentru producţii de profil ale şcolilor de film din întreaga lume.


„Se spune că ce-a de-a treia ediţie este cea mai grea, pentru că sunt mai mari aşteptările din partea publicului care s-a obişnuit cu această manifestare. Mesajul principal în acest an se centrează pe modalitatea de percepere a comediei în sine. În primul rând avem de-a face cu un festival de film în sine, nu cu un festival de film unde se va râde în hohote. Astfel, ediţia din acest an e mult îmbunătăţită faţă de anii trecuţi, vom avea şi filme parodice, care promovează ironia, satira şi comedy-drama, un nou concept introdus de noi”, a declarat Sorin Dan, preşedintele manifestării.

Conform organizatorilor, principala noutate va fi o secţiune de film dedicată lumii – studenţi din mai multe ţări vor avea ocazia să prezinte producţii de profil ale şcolilor din întreaga lume. De asemenea, va mai exista o secţiune dedicată ecranizărilor după piesele lui Caragiale, un program educativ în cadrul festivalului.


Competiţii de filme

Draga Olteanu Matei va fi omagiată în această ediţie, primind un premiu de excelenţă.


O altă noutate absolută pentru publicul clujean sunt secţiunile dedicate Serbiei – „Serbian Comedy Drama” - şi Japoniei – „Japan!”.

La fel ca în anii precedenţi, cinematografia franceză, baza comediei moderne, este prezentă sub deviza „Focus Franţa”.


O secţiune specială va fi dedicată filmelor din ciclul „Monty Python”, oferind astfel posibilitatea reântâlnirii cu eroii legendari ai comediei suprarealiste britanice. Secţiunile „Documentar”, „Panorama” şi „Spoturi publicitare” întregesc lista filmelor prezente în această ediţie. Competiţia cea mai aşteptată rămâne cea destinată producţilor de comedie de lung-metraj, care adună la start 10 filme provenind din nouă ţări: România, Grecia, Italia, Elveţia, Taiwan, China, Rusia, Germania şi Marea Britanie (cu două filme).

Filmele vor fi proiectate la cinematografele Florin Piersic, Victoria şi Arta, la Casa Tranzit, la Klausenburg, Cafe-Konditorei şi Art Cafe, în ultimele trei locaţii intrarea fiind liberă.


Vor exista şi work-shop-uri dedicate participanţilor, iar în 21-23 octombrie, manifestarea se va „muta” la Turda. Preţul unui bilet este de 9 lei, iar pentru studenţi, elevi şi pensionari se va practica un tarif redus de 7 lei. Bugetul festivalului se ridică la valoarea de 2 milioane de euro.

„Este vorba de o ediţie deosebită, cu filme de calitate, care acoperă întreaga paletă de nuanţe a comediei”, a completat Sorin Dan, preşedfintele festivalului „Comedy Cluj”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter