Actualitate

Ministerul Sănătății: Spitalul Regional Cluj are aviz de construcţie şi de mediu

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat miercuri că toate cele trei proiecte pentru construcţia spitalelor regionale - de la Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova - au avize de construcţie şi de mediu şi nu există litigii legate de acestea.

"Vestea bună este că toate cele trei proiecte (Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova - n.r.) au avize de construcţie şi de mediu, nu există litigii. Ieri s-a finalizat încărcarea în MySMIS pentru proiectul de la Cluj, în octombrie a fost încărcat cel de la Iaşi, care este şi cel mai avansat, iar la începutul lui decembrie vom finaliza încărcarea pentru Craiova. Ca şi calendar, în 15 decembrie se va semna contractul de finanţare a spitalului de la Iaşi, urmând ca la sfârşitul lui decembrie, cel târziu începutul lui ianuarie, să se semneze Cluj şi sfârşitul lui ianuarie începutul lui februarie pentru Craiova", a precizat Costache, la începutul şedinţei de Guvern.

El a menţionat că recomandarea Comisiei Europene a fost o dezvoltare în două faze - de proiectare şi de execuţie.


"Ca şi termene, previzionăm semnarea contractelor pentru proiectare iunie - Iaşi, iulie - Cluj, septembrie - Craiova, după care se va intra într-o fază de un an, conform termenelor legale de proiectare, iar apoi faza a doua, de execuţie", a arătat ministrul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter