Actualitate

Suspans în cadrul procesului Bugetare Participativă. TOP 5 cele mai votate proiecte

Votul final în cadrul Bugetării participative Cluj-Napoca, ediția 2019, este pe ultima sută de metri. Toți cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Cluj mai au la dispoziție cinci zile pentru a-și vota proiectul preferat.

Pe primul loc este proiectul „Aer curat la Cluj” cu 283 de voturi. Sebastian Farcaș, autorul proiectului, propune o abordare multilaterală pentru un aer mai curat, temperaturi mai scăzute și o calitate mai bună a vieții. 

Pe locul 2 se situeaza „Reamenajare Canalul Morii”.  Până astăzi, proiectul a obținut 273 de voturi și propune demararea unui studiu de fezabilitate urmat de execuția lucrării pentru readucerea sa la un stadiu decent pentru secolul în care trăim. 


Locul al 3-lea este ocupat de o aplicație „Scriporapp-Culori tactile pentru nevăzători”. Acest proiect presupune crearea unei aplicații pentru smartphone care cuprinde hărțile informative tactile pentru cladirile importante din municipiul Cluj-Napoca, acestea fiind identificate cu ajutorul Alfabetului Scripor-Codul Tactil al Culorilor pentru nevazatori. 

Pe locul 4, cu 181 de voturi se află „Marcaje treceri de pietoni pentru biciclete+semafoare pentru biciclete”. Cristina Roman, autorul proiectului, explică faptul că  trecerile de pietoni semaforizate se pot implementa in paralel, în continuarea pistei de biciclete cu un marcaj special, pentru a nu mai fi nevoie ca biciclistii sa coboare de pe bicicleta. 


Ultimul proiect care a obținut peste 100 de puncte, respectiv 134 este „Amenajare piste automodele”. Acest proiect propune reamenajarea unei piste pentru automodele off road. 

Pe data de 17 noiembrie vom afla care dintre ideile și inițiativele clujenilor se vor transforma în realitate. Valoarea maximă a bugetului estimat pentru fiecare proiect este de 150.000 Euro (inclusiv TVA).


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter