Actualitate

Instanțele pasează între ele dosarul țeparului Onuc. Sute de păgubiți așteaptă în zadar!

Tribunalul Cluj declară că nu este competent să judece dosarul de înșelăciune al țeparului imobiliar Traian Onuc.

Instanțele „pasează” între ele dosarul țeparului Onuc. Sute de păgubiți așteaptă în zadar dreptatea! Instanțele „pasează” între ele dosarul țeparului Onuc. Sute de păgubiți așteaptă în zadar dreptatea!

După ce judecătorul fondului, magistratul Gabriela Moț, căruia îi fusese repartizat dosarul în februarie 2017, și-a declinat competența la mai bine de doi ani de când i s-a pus dosarul pe masă, în august 2019, a venit rândul Tribunalului Cluj să spună, vineri, că nu este competent să judece dosarul de înșelăciune în care este inculpat Traian Onuc (fost Traian Floarea Ianson).

„În temeiul art. 47, C. proc. pen., raportat la art. 35 si 36, alin. 1, C. proc. pen., admite excepția necompetenței materiale a Tribunalului Cluj invocată din oficiu și declină competența de soluționare a cauzei privind pe inculpatul Onuc Traian, cercetat pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată (...) și a infracțiunii de continuare a executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control (...)”, se arată în soluția pe scurt, potrivit clujust.ro.


De asemenea, s-a constatat existența conflictului negativ de competență între Judecătoria Cluj-Napoca și Tribunalul Cluj. În temeiul art. 51, alin. 2, C, proc. pen. sesizează Curtea de Apel Cluj în vederea soluționării conflictului negativ de competență. Totodată, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, conform soluției definitive pronunțată în ședința publică din 1 noiembrie 2019.

Astfel, în timp ce 130 de părți civile din dosar așteaptă de aproape 3 ani să li se facă dreptate, instanțele încă nu s-au hotărât care din ele trebuie să înceapă judecata pe fond. Până în primăvară, dosarul a fost în camera preliminară.


CITEȘTE PE LARG: Țeparul imobiliar Traian Onuc a vrut să fugă în Germania

CITEȘTE PE LARG: După 2 ani, judecătorul țeparului imobiliar Traian Onuc își declină competența

abonare newsletter