Actualitate

Spectacol de comemorare a sufletelor celor dragi, în cimitir, de Luminație

Vineri, 1 noiembrie 2019, de la ora 18,00, vă invităm să ne fiți alături la un spectacol devenit deja tradiție de Luminație, în Cimitirul Central/Házsongárd din Cluj-Napoca.

Organizat pentru al cincilea an consecutiv de către Scena Urbană, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca, spectacolul de anul acesta, ”Requiem aeternam” este parte din seria de evenimente numite ”Lacrimosa” și este susținut de Claudiopolis Youth Orchestra (compusă în bună parte din membri ai Filarmonicii de Stat Transilvania), sub bagheta dirijorului Vlad Eniu și regizat de Ina Hudea.

”Requiem Aeternam este un spectacol de comemorare a sufletelor celor dragi nouă, care au părăsit această lume. Este o rugăciune pe care o facem an de an în această zi, un omagiu muzical și sufletesc pentru toți cei care ne veghează din ceruri. Ne dorim să fie, în același timp, și o alinare pentru cei nemângâiați: Dumnezeu să odihnească sufletele celor plecați, iar nouă să ne dea puterea de a merge mai departe, de a iubi și a da viață!”, spune Ina Hudea, profesor al Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” și regizorul spectacolului Requiem Aeternam.


”Luminația este un eveniment cu o mare însemnătate la Cluj-Napoca și în tot Ardealul. Este acea zi din an în care ne luăm întreaga familie și mergem să aprindem o lumânare pentru cei pe care i-am iubit și nu mai sunt printre noi. Și așa, cimitirele din Cluj devin locurile cele mai calde ale orașului, acolo unde mii de luminițe îți încălzesc trupul și sufletul. De cinci ani suntem și noi acolo, pentru a le oferi oamenilor un motiv de a sta poate mai mult de câteva minute, pentru a se reculege, pentru a-și oferi poate mai multă pace și liniște. Și anul acesta am pregătit un spectacol frumos, de suflet, care să ne unească pe toți cei prezenți în cimitir, pentru a ne încuraja să ne descoperim unii pe alții, să ne plângem împreună rudele, dar să ne și dăm curaj unul altuia pentru o nouă zi”, explică arh. Daniela Maier, coordonatorul Scenei Urbane.

Evenimentul va fi continuat, a doua zi, sâmbătă, 2 noiembrie 2019, de la ora 11.00, cu tururi ghidate în Cimitirul Central, susţinute de istoricul prof. Vladimir-Alexandru Bogosavlievici.


REQUIEM AETERNAM - Concert 1 Noiembrie 2019, ora 18,00, Cimitirul Central Cluj-Napoca

Orchestra și corul: Claudiopolis Youth Orchestra


Dirijor: Vlad Eniu

Regizor: Ina Hudea


Balerini: Ioana Cristina Terebesy, Gollner Delia, Camelia Rațiu, Anamaria Boancă, Oana Siminic, Raluca Perde, Antonia Indrei, Alin Rîpă, Florin Ianc, Vlad Sebastian, Sergiu Hosu, Antonio Mon, Mihai Ciocmărean

Organizator: Scena Urbană


Prezentator: Ovidiu Blag

 

Repertoriu:

1.Puccini – Manon Intermezzo

2. Verdi - Requiem aeternam

3. Mozart – Kyrie

4. Cherubini: Requiem in C minor - Pie Jesu

5. Cherubini: Requiem in C minor - Lacrimosa

6. J. S. Bach – Adagio

7. Palestrina – Kyrie si Agnus Dei din Missa pro Defunctis

8. Schubert – Ave Maria

9. Brahms – Begräbnisgesang

10. Gabriel Faure – Requiem: Introït et Kyrie + Libera Me

11. Mozart – Requiem aeternam

12. Mascagni – Intermezzo – Cavaleria rusticana

13. Mozart – Lacrimosa

 

Participarea la eveniment este, evident, LIBERĂ.

Ultimele Stiri
abonare newsletter