Actualitate

Mihai Constantinescu a decedat. Corina Chiriac: „Ar fi nevoie de mai mulți artiști ca el!”

Cântărețul Mihai Constantinescu a murit, marţi seară, la vârsta de 73 de ani, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde era internat încă din luna mai.

Mihai Constantinescu a decedat. Corina Chiriac: „Ar fi nevoie de mai mulți artiști ca el!”, sursă foto: TVR Mihai Constantinescu a decedat. Corina Chiriac: „Ar fi nevoie de mai mulți artiști ca el!”, sursă foto: TVR

Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Bogdan Opriţa, a declarat că decesul a fost constatat la ora 19:00. „În jurul orei 19:00 s-a constatat decesul”, a spus medicul.

Cântăreţul Mihai Constantinescu, în vârstă de 73 de ani, fusese internat pe 13 mai la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după ce suferise un stop cardiorespirator şi a fost resuscitat. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, anunţa pe 14 mai că prognosticul în cazul artistului era unul rezervat.


„Artistul, din păcate, se află în stare foarte gravă la Terapie Intensivă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. El a fost internat ieri dimineaţă (n.red. 13 mai), a venit în UPU în stop cardiorespirator, a fost resuscitat, intubat, se află la Terapie Intensivă”, preciza la acea dată ministrul.

Cântăreaţa de muzică uşoară Corina Chiriac spune că regretatul Mihai Constantinescu a fost tipul „băiatului vesel, sensibil, drăguţ, care îţi cânta piese vesele şi îşi împlinea cu seriozitate vocaţia de artist, aceea de a descreţi frunţile spectatorilor”. Corina Chiriac consideră că a fost colegă cu Mihai Constantinescu „toată cariera”.


„Am fost colegă cu Mihai toată cariera mea. El s-a lansat înaintea mea, nu din cauza vârstei, ci pur şi simplu a nimerit înainte şi a avut o perioadă enorm de fructuoasă în primii zece ani de carieră, când era într-un trio cu Marius Ţeicu şi cu Olimpia Panciu. Cu siguranţă au rămas undeva, în arhiva TVR, filmări cu ei trei. Erau filmaţi de către tânărul, pe atunci, producător şi regizor de televiziune Titus Munteanu. (...) El trebuie înţeles ca un artist al unei epoci de 50 de ani, aşa cum sper să fiu şi eu ţinută minte când o fi. Noi am început să cântăm într-o vreme tulbure. Nici astăzi vremurile nu sunt mai puţin tulburi. Şi astăzi ar fi nevoie de mult mai mulţi artişti”, a declarat Corina Chiriac

Interpretul şi compozitorul Mihai Constantinescu s-a născut la Bucureşti, la 4 ianuarie 1946. A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti (1973). A făcut parte din corul de copii al Radiodifuziunii şi a studiat muzica la Şcoala Populară de Artă (1972), la clasa Floricăi Orăscu. A apărut în spectacole de revistă la Casa Studenţilor „Grigore Preoteasa” din Bucureşti şi a făcut parte din formaţiile Mondial şi Dixie '74. Mihai Constantinescu a mai cântat cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin, în care Magdin cânta la trompetă, Marcel Dragomir la saxofon, Marius Ţeicu la pian.

Ultimele Stiri
abonare newsletter