Actualitate

Boc dă vina pe rable pentru lipsa de parcări din Cluj: „Zilnic semnez pentru zeci de ridicări!”

Cu peste 210.000 de mașini la circa 400.000 de locuitori, cu tot cu studenți, Cluj-Napoca este un veritabil infern pentru șoferii aflați în căutare de loc de parcare.

Boc dă vina pe rable pentru lipsa de parcări din Cluj-Napoca: „Zilnic semnez pentru zeci de ridicări!”, sursă foto: Monitorul de Cluj Boc dă vina pe rable pentru lipsa de parcări din Cluj-Napoca: „Zilnic semnez pentru zeci de ridicări!”, sursă foto: Monitorul de Cluj

Pus la zid după ultimele decizii luate în vederea fluidizării transportului în comun, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a vorbit despre efectele desființării parcărilor de pe strada Republicii. „Deja nu mai există în Piața Lucian Blaga aglomerările care erau până acum!”, susține edilul, care admite că, dintre două rele, a „ales răul cel mic”. De asemenea, Boc a readus în discuție park&ride-ul de la Billa.

„La intrarea dinspre Florești este în discuție avansată și urmează să fie finalizate toate documentele legale pentru realizarea la Billa a unei parcări de acest fel. Acolo, din nefericire, este o combinație de multe autorități, USAMV, Billa, Carrefour, autoritatea locală, procese în instanță, care sunt pe suprafețele de teren respective și nu poți construi. Încet, dar sigur, am deselenit, city-managerul Șurubaru s-a ocupat bine de proiect, cred că ne îndreptăm spre o soluție din această toamnă, să-l realizăm”, a punctat Emil Boc, la un post de radio local.


Primarul a precizat că parcările din zona bld. Nicolae Titulescu sunt finalizate, garajele – cu excepția uneia – au fost demolate, fiind amenajate spații verzi, dar și cel puțin 105 de locuri în plus față de cele existente anterior. Cu toate acestea, Boc avertizează că planurile municipalității nu pot fi realizate „peste noapte” și a pus tunurile atât pe autoritățile centrale privind eliminarea taxei de primă înmatriculare, cât și pe clujenii care „inundă” orașul cu „rable din toată Europa”.

„Nu se pot realiza (n.red. proiectele) peste noapte, într-o noapte s-a scos taxa de primă înmatriculare și am transformat România într-un cimitir al rablelor! De aceea avem acum toate cartierele pline de mașini, toate trotuarele ocupate de mașini, am adus toate rablele Europei în România. Ne place, nu ne place, asta e realitatea! Semnez zilnci hârtii pentru ridicarea de pe domeniul public a zeci, uneori sute de rable, mașini abandonate, fără stăpân, multe mașini care sunt aduse nici nu sunt înmatriculate. Culegem «roadele» unor politici care nu au ținut cont de dezvoltarea urbană a marilor metropole!”, a tunat Emil Boc.

abonare newsletter