Actualitate

Ce lucruri bune s-ar putea face prin HCL-uri inteligente

Andi Daiszler, fost jurnalist, a publicat pe rețelele de socializare câteva idei care ar putea să fie puse în practică prin hotărâri de consiliu local.

Sursă foto: Andi Daiszler Sursă foto: Andi Daiszler

Având ca exemlu fațadele de clădiri care sunt acoperite de materiale cu imagini ale clădirilor gata renovate l-a făcut pe fostul jurnalist Andi Daiszler să vină cu câteva idei care ar putea să ajute municipiului Cluj-Napoca, idei care ar putea fi puse în practică prin niște simple hotărâri de consiliu local.

„Şi nu pot să nu mă gândesc şi la alte lucruri bune care s-ar putea rezolva peste noapte prin HCL-uri inteligente:


- spațiile din centru care au vitrine şi care stau nefolosite mai mult de 2 luni se supraimpozitează cu 500% (modelul Oradea) sau vitrinele se pun la dispoziție gratuit artiştilor tineri pentru expunerea lucrărilor (model occidental)
- interzicerea accesului vehiculelor care au tobe de eşapament defecte sau modificate special pentru a bubui şi a face scandal în centru oraşului
- închiderea diverselor străzi din centru traficului auto câte o zi pe semestru (duminică) prin rotație pentru diverse activități (dacă tot se închide pentru diverse maratoane jumătate de zi aproape întregul centru, sigur se poate reconfigura închiderea pentru a pune în prim plan câte o anumită stradă).
- stimularea strângerii gunoaielor din zonele publice (parcuri, străzi etc) prin oferirea de carduri de transport în comun gratuite pentru o săptămână în schimbul predării a doi-trei saci de gunoi etc.
- interzicerea tuturor jocurilor de noroc în centrul oraşului”, a scris Andi Daiszler.

Andi Daiszler este fost om de presă, radio și TV, jurnalist la Monitorul de Cluj. Este un om activ și întreprinzător din Cluj care crede în inițiativă civică pentru dezvoltarea comunității, . Actualmente ese om de afaceri, implicat civic și inițiatorul unor proiecte inedite și valoroase pentru Cluj-Napoca, printre care Strada Potaissa- Piața cu flori altfel sau „Lights on”.

abonare newsletter