Actualitate

După o viață în slujba Universității Cluj, legendarul Remus Câmpeanu este trădat de oamenii care i-au promis încredere!

Ajuns la onorabila vârstă de 82 de ani, Remus Câmpeanu, fostul mare fotbalist al Universității Cluj, trece prin clipe grele. Deși i-ar fi promis un acoperiș deasupra capului, conducerea „șepcilor roșii” a uitat de nea Remus, grav bolnav.

Remus Câmpeanu și Mircea Lucescu, două nume de legendă ale fotbalului românesc Remus Câmpeanu și Mircea Lucescu, două nume de legendă ale fotbalului românesc

UPDATE

Pentru a expune și părerea persoanelor acuzate, Monitorul de Cluj a încercat să obțină o declarație de la Cosmin Irimieș. Contactat telefonic, acesta a confirmat faptul că nu mai face parte din organigrama clubului, declarând că regretă situația cu care se confruntă Remus Câmpeanu.


„Sunt plecat din țară de peste 3 săptămâni, iar de la club de aproape două luni am plecat. Vă rog să vorbiți despre această problemă cu domnul Radu Constantea, președintele clubului și singura persoană care s-a ocupat de problema familiei Câmpeanu. Este foarte trist că s-a ajuns aici, dar sunt convins că problema poate fi rezolvată de Primărie din fondul de locuințe sociale”, a declarat Cosmin Irimieș, pentru Monitorul de Cluj.

ȘTIREA INIȚIALĂ


Locuința în care Remus Câmpeanu a locuit în chirie, modest, vreme de șase decenii, a fost retrocedată de Primăria municipiului Cluj-Napoca. În schimb, conducerea „șepcilor roșii”, mai precis președintele Radu Constantea și vicepreședintele Cosmin Irimieș, ar fi promis un apartament în Florești pentru legenda vie a clubului. Cuvintele au rămas la nivel de promisiune, iar familia fostului fotbalist și oficial al „studenților” a răbufnit, lansând un atac vehement, pe Facebook, la adresa actualei conduceri.

„Legenda vie a Universității Cluj? Cu siguranță, așa este. Însă, am să vă povestesc pe episoade cum acest om, care a trăit numai pentru Universitatea Cluj și în prezent este în amurgul vieții sale, a fost efectiv bătaia de joc a vremelnicilor din conducerea clubului de fotbal. Și a rămas în stradă, în ciuda promisiunilor unor derbedei care se autointitulează președinte, vicepreședinte, conducător la FC «U». Iar ceea ce este interesant, este faptul că, în urmă cu patru ani, acești ticăloși fără pereche, fără ca familia mea să le ceară ceva, s-au oferit să achiziționeze un apartament în Florești, în numele clubului, pe care să-l dea în folosință «legendei» Universității pe timpul vieții”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de Romulus Cîmpian – „Romi”.


Lucru care nu s-a întâmplat nici până în prezent. Și nu se va întâmpla nici în viitor, susține Cîmpian. „Ne-am bazat pe ei, conform promisiunilor, că se rezolvă în luna mai, data limită a evacuării părinților mei din locuința retrocedată cu mare generozitate de Primăria Cluj. Nu s-a rezolvat. Ca atare, au spus să găsim o chirie unde îl vor ajuta financiar să o susțină. Am găsit, i-am mutat, dar sprijinul financiar nu a venit niciodată. Apoi au spus că în octombrie vor cumpăra în rate apartamentul în speță, în Florești, și i-au dus pe părinții mei să vadă locația respectivă”, continuă fiul lui Remus Câmpeanu.

„Tata și mama au fost entuziasmați!”

Începând cu luna august, niciunul din „panopticul de oameni păcătoși din fruntea clubului”, așa cum îi numește Romi, nu a mai răspuns la telefon. În cursul zilei de marți, fiul lui Remus Câmpeanu a contactat constructorul, care i-a confirmat temerile. Nimeni nu l-a căutat pe constructor în ultimele patru luni, nu i-a trimis niciun act, astfel că a scos apartamentul la vânzare.


„Așadar, pe această cale țin să anunț acești minunați oameni din conducerea FCU, că nu îmi doresc sub nicio formă să-i mai văd în viața mea, pentru binele meu. Iar caracterul lor îndoielnic se reflectă în prezent prin locul ocupat de echipă în clasament. Nu au nicio tangență cu sintagma «oameni de onoare»... Haide «U», prieteni!”, a conchis Romulus Cîmpian primul atac la adresa conducerii „șepcilor roșii”.

Ulterior, „Romi” a revenit cu un nou mesaj în care a lansat noi acuzații grave la adresa șefilor Universității. Consilierul local Radu Constantea, vicepreședintele Universității, Cosmin Irimieș, respectiv Bogdan Cantor, organizatorul de competiții al clubului au fost luați, pe rând, în colimator. Ei sunt personajele principale din „Epopeea Minciunilor”, susține Romulus Cîmpian, care afirmă că actualul președinte de la „U” Cluj este „un personaj controversat”.


„Constantea este cel care l-a chemat pe tatăl meu la ședința de constituire a noii societăți sub administrarea căreia va funcționa «U» Cluj în Liga a IV-a. Și care, cunoscând la data respectivă, toamna anului 2016, situația locativă a tatălui meu, a promis în incinta aulei respective ca FC «U» prin el, ca președinte, va rezolva o locuință pentru părinții mei. Lumea a aplaudat, toată lumea s-a sărutat și ședința s-a încheiat sub lozinca «U Cluj nu moare!». Ulterior, cam atât. Am avut cu el circa trei întâlniri, ocazie cu care m-a asigurat mereu că situația este sub control, clubul va achiziționa un apartament în nume propriu, pe care-l vor da în folosință tatălui meu pe parcursul vieții. Până aici, totul perfect”, mărturisește „Romi”.

O toamnă dramatică pentru familia Câmpeanu

Situația s-a înrăutățit în noiembrie-decembrie 2018, spune Cîmpian, când a început să insiste cu telefoanele. Data de 1 mai 2019 era data limita a evacuării părinților săi din casa în care au trăit timp de 60 de ani. „Romi” spune că Radu Constantea l-a asigurat că, pănâ la data „scadenței”, va achiziționa prin credit bancar un apartament în Florești.

„Chiar ne-a trimis la constructor (prefer să nu-i spun numele, întrucât acesta este chiar un om de bună credință). Am văzut un apartament într-un bloc, le-au spus părinților să-și aleagă, au făcut-o și cam atât. În luna martie 2019, am încercat să-l sun în repetate rânduri pe Radu (n.red. Constantea), dar nu mi-a răspuns. Și a venit luna mai, când l-am sunat pe Cosmin Irimieș, reprezentantul UBB și vicepreședinte al FCU”, dezvăluie „Romi”.

Fiul lui Remus Câmpeanu susține că Irimieș s-a arătat „foarte mirat” că Radu Constantea nu a soluționat problema. Apoi, vicepreședintele i-ar fi spus că apartamentul respectiv a fost deja vândut, întrucât s-a considerat că prețul ar fi depășit bugetul alocat pentru acest obiectiv. Cosmin Irimieș l-a îndrumat pe Romulus Cîmpian să găsească o chirie provizorie pentru părinții săi, până în octombrie 2019, pe care o va suporta clubul. Asta până când „se va construi un nou bloc în Florești, unde se va găsi un alt apartament”.

„Cu acestea fiind zise, am fost pasat unui alt personaj. Cantor Bogdan. Când mă gândesc la el, mă apucă râsul. Nu știe nimic, nu poate face nimic, nu știe de chirie, iar în scurt timp nu a mai răspuns la telefon. Punct. Iar în final am fost pasat unui alt personaj. Tudor Constantea. Dar despre acest episod, revin în curând”, a promis Romulus Cîmpian.

Replica lui Bogdan Cantor

Chiar dacă „nu a vrut să răspundă” pe un site de socializare, Bogdan Cantor afirmă că „este bărbat” și că l-a sunat pe Romulus Cîmpian de fiecare dată când a fost „lăudat” pe site-urile de socializare. Organizatorul de competiții al Universității Cluj se apără și spune că „s-a săturat să fie făcut în toate felurile”.

„Nu vreau să discut despre problema familiei dvs. și am cele mai mari respecte față de ea, dar aș vrea totuși, dacă arunci vorbe despre mine, lumea să știe, deoarece m-am săturat să fiu făcut în toate felurile de diferiți oameni care poate au sau nu au dreptate. Eu am o funcție în club de subordonare ca orice angajat al unei societăți și nu de conducere sau decizie, ca să înțelegi, deși ți-am mai spus asta la telefon... Când o să am o funcție de conducere, cu siguranță o să-mi asum ce decizii iau și fac”, se arată într-o replică a lui Bogdan Cantor, la postarea lui Cîmpian.

„De două ori am fost de față la discuția privind situația familiei tale, prima oară în Parcul Babeș și a doua oară la Restaurant Chios, în rest nu știu când ai fost să vezi apartamentul, ce ai mai vorbit cu oamenii menționați mai sus etc. Eu, cât am putut, l-am ajutat pe dl. Romică, chemându-l în Parcul Babeș și oferindu-i suma de bani pe care clubul i-o oferea lunar până în luna iunie 2018. În rest, chiar nu aș vrea să mai fie folosit numele meu în această discuție. Dacă mă pricep sau nu la ceea ce fac eu în club, asta e o altă discuție pe care oricine interesat poate să vină să stea o zi cu mine să vadă ce fac”, a mai punctat Cantor.

„Dialog” încins între Cantor și Cîmpian

Romulus Cîmpian: „Domnule Cantor, văd că pricepeți greu chiar dacă este ceva scris negru pe alb. Am scris cumva despre activitatea ta din club? Mai citește odată. Exact asta am scris. Că nu știi nimic despre înțelegere și chirie. Nimic altceva. Deși, la întâlnirea de la Chios, unde eu nu am fost de față, ai spus că ai doua apartamente în Cluj pe care le poți da în chirie, doar să fii anunțat cu o lună înainte. Ceea ce am făcut, dar ai spus că nu se mai poate. Iar despre contractul de mecenat la care faci trimitere, ajutor lunar pentru chiria tatălui meu, s-a sistat plata după trei luni. Când te-am și sunat, dar nu ai răspuns.”

Bogdan Cantor: „De acord cu ce ai scris mai sus... legat de apartamentul în chirie pe care le aveam eu de la niște oameni care au, nu ale mele, că eu stau în chirie și eu. Că m-ai sunat de câteva ori și nu ți-am răspuns poate așa îi, dar ne-am văzut de câteva ori față în față și nu ai zis nimic. Oricum, eu nu am chef de ceartă cu tine și chiar nu vreau să mă bag în subiectul asta. Dacă ți-am greșit eu personal cu ceva, am curaj aici în public să-mi cer scuze.”

O altă cunoștință a lui Romulus Cîmpian s-a „infiltrat” în discuție, lansând o ofensivă dură la adresa lui Bogdan Cantor. „Tu nu vezi că ești un analfabet? Cine dracul te-a angajat la un club ca Universitatea, ce știi tu despre acest club și despre istoria lui? Plecați de unde ați venit, adică de nicăieri, păcălicilor”, a scris Dorin B.

Câmpeanu Jr. vorbește de „portretele unor jigodii”

Nici celălalt fiu al lui Remus Câmpeanu, Remus Câmpeanu Jr. nu a rămas impasibil la drama pe care o trăiesc părinții săi în acest moment. Acesta a reacționat și el, tot prin intermediul unei postări pe Facebook, bătându-le obrazul celor care i-au promis tatălui său un apartament.

„E vorba de tatăl meu, maestru al sportului, cetățean de onoare al județului, aruncat în stradă de Primărie și dus de nas de conducătorii clubului «U». Sper ca măcar presa să se oprească puțin asupra acestei mârșăvii! A fost căpitan al echipei de fotbal timp de peste un deceniu, a condus clubul timp de peste 20 de ani și a marcat în legendara finală din 1965, în care «U» a obținut unicul trofeu, Cupa României. A fost pe deplin dedicat clubului, iar cât de interesat a fost de binele său se vede și din situația în care a ajuns. N-a avut nici casă, nici mașină și, de acum, nici măcar un acoperiș vremelnic deasupra capului”, se arată în mesajul lui Câmpeanu Jr.

„Desigur, noi, familia, vom sta mereu lângă el, deși ne repetă obsesiv că nu vrea să ne împovăreze! Rușine celor care au aruncat promisiunile ca pe niște artificii care se sting în noapte! Chiar dacă nu ar fi vorba de el, cum poți arunca în stradă doi bătrâni bolnavi care au trăit 60 de ani cu chirie în aceeași locuință? Cât de ticălos trebuie să fii ca să amăgești un biet bătrân cu demență senilă avansată? Ordinarilor care au ajuns vremelnic în fruntea acestui club-simbol le doresc o bătrânețe la fel de fericită ca a tatălui meu. Nu am cuvinte să-i caracterizez, se descalifică din condiția umană. Inimaginabil! Înjositor! Și toate astea în anul Centenarului «U»...”, acuză fiul legendarului Remus Câmpeanu.

CITEȘTE ȘI: Atunci când modestia întâlnește aroganța. „E Remus Câmpeanu, mă, o legendă!” – „Așa, și?”

Ultimele Stiri
abonare newsletter