Actualitate

Ziua Armatei României, onorată la Cluj-Napoca de militarii Diviziei 4 Infanterie „Gemina”

Ziua Armatei României este celebrată anual la data de 25 octombrie, ziua în care, în 1944, Armata Română a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord în urma Bătăliei de la Carei.

Ziua Armatei României, onorată la Cluj-Napoca de militarii Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, sursă foto: Facebook Divizia 4 Infanterie „Gemina” Ziua Armatei României, onorată la Cluj-Napoca de militarii Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, sursă foto: Facebook Divizia 4 Infanterie „Gemina”

Cu acest prilej, Divizia 4 Infanterie „Gemina”, structură care are în compunere unități și mari unități militare dislocate în jumătatea de nord a țării, organizează o serie de ceremonii, expoziții de tehnică și echipamente militare, activități culturale și momente de solemnitate a retragerii cu torțe.

Activitățile se vor efectua în toate garnizoanele din aria de responsabilitate, însă direcțiile principale de acțiune pentru comandamentul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” le reprezintă manifestările care vor avea loc în localitățile Cluj-Napoca, Păuliș (jud. Arad), Carei și Satu-Mare, în perioada premergătoare zilei de 25 octombrie și la data aniversării propriu-zise a Zilei Armatei.


La Cluj-Napoca, programul dedicat sărbătoririi Zilei Armatei României cuprinde ceremonia militară de depunere de coroane, jerbe și buchete de flori, defilarea gărzii de onoare și survolul aeronavelor Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” la monumentul „Glorie Ostașului Român” din Piața Avram Iancu, în data de 25 octombrie 2019, începând cu ora 9:00.

Detaşamentul de onoare va fi constituit din militari din Regimentul 317 ISR „Vlădeasa”, Batalionul 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „Vasile Danacu”, Batalionul 55 Comunicații și Informatică „Napoca”, Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj „Ștefan Cicio-Pop”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al județului Cluj și Muzica Militară a comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter