Actualitate

Locurile de parcare de pe strada Republicii s-ar putea să fie desființate

Municipalitatea caută soluții pentru a decongestiona traficul din zona Spitalului de Oncologie.

Una dintre soluțiile la problema ambuteiajelor care se creează în fiecare dimineață în zona Spitalului Oncologic ar fi desființarea parcărilor de pe strada Republicii și crearea unei noi benzi de circulație.

„Sunt vreo 14 locuri de parcare pe strada Republicii, pe stânga, cum urci. Dacă acelea se vor desființa, se pot face două benzi de urcare pe Republicii și scapi de ambuteiajul teribil de la Oncologie”, a declarat Emil Boc în cadrul unei emisiuni radio,


Întrebat unde vor parca oamenii în zonă, primarul municipiului Cluj-Napoca a atras atenția asupra faptului că parkingurile din zona centrală rămân de cele mai multe ori goale.

„M-am uitat la ora 8:40 la parcarea de la primărie și erau 222 de locuri libere. Când vor fi toate locurile de parcare pline, voi recunoaște că sunt probleme cu locurile de parcare. Nu ține argumentul că trebuie să punem locuri de parcare în detrimentul fluidizării traficului. Să nu mai vorbim că la Polivalentă și la stadion sunt peste 700 de locuri, iar la Polivalentă costă 1 leu pe oră. Trebuie să ne obișnuim să facem această deplasare pe jos de la parcare la obiectivul unde trebuie să ajungem”, a adăugat Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter