Actualitate

La Cluj, apartamentele vechi au ajuns mai scumpe decât cele noi

În capitala Transilvaniei, marja de creștere a prețurilor s-a situat, în septembrie, la egalitate cu cea consemnată la nivel național: apartamentele costă, per ansamblu, cu 0,6% mai mult decât la finele lui august, respectiv 1.640 de euro pe metru pătrat util, față de 1.631 de euro pe metru pătrat.

După un plus de 1,2% în luna august, apartamentele (noi și vechi) disponibile spre vânzare în România au s-au apreciat și în septembrie – avansul s-a cifrat, însă, de data aceasta, la doar 0,6%. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, o asemenea unitate locativă poate fi achiziționată, la nivel național, cu 1.272 de euro pe metru pătrat util, față de 1.264 de euro pe metru pătrat util la finele sezonului estival. Interesant este că, deși tendința generală a prețurilor a fost una ascendentă în prima lună de toamnă, în două dintre marile orașe monitorizate constant de Imobiliare.ro au avut loc ieftiniri.

În Cluj-Napoca, cele două segmente de piață analizate au avut, în mod interesant, evoluții contrastante: locuințele din blocurile vechi s-au apreciat cu 1,8% (de la 1.627 la 1.656 de euro pe metru pătrat), în vreme ce unitățile locative nou-construite s-au ieftinit cu 0,9% (de la 1.636 la 1.622 de euro pe metru pătrat). Apartamentele vechi din Cluj-Napoca sunt, astfel, din nou, mai scumpe decât cele noi.

abonare newsletter