Actualitate

Teatru la ”Seara bibliotecilor”

<p>Actorul Claudiu Pintican va susține mâine, de la ora 20, la Biblioteca Județeană ”Octavian Goga” din Cluj spectacolul-recital ”Pe mine mie... redă-mă”. Evenimentul are loc în cadrul ”Serii bibliotecilor” și este o producție a Teatrului Independent ”Ararat” din Baia Mare.</p>

Scenariul spectacolului este realizat de actorul și regizorul Claudiu Pintican, pornind de la un fragment din piesa lui W. Shakespeare, ”Cum vă place”, unde, în monologul său, Jack Melancolicul atribuie fiecarei vârste a vieții un rol: omul e, mai întâi, prunc, apoi școlar, pe urma îndrăgostit, soldat, judecător, filosof și... prunc din nou.

Spectacolul oferă fragmente din aproximativ 40 de poezii eminesciene, unele extrem de cunoscute, altele prea puțin, printre care toate ”Scrisorile”, ”Floare albastra”, ”Odă (în metru antic)”, ”Cugetările sărmanului Dionis”, ”Femeia, măr de cearta”, ”Luceafărul”, ”Glossă”, ”Memento mori”, ”Cărțile”.


La reușita spectacolului contribuie, în egală măsură, muzica originală, semnată de Călin Ionce, și prestația balerinei și coregrafei Alina Szasz. Vocea actorului Claudiu Pintican este completată de intervențiile pe bandă ale cântăreței Casandra Maria Hauși și ale actorilor Diana Podăreanu, Adriana Covaci, Dana Ilie Bărbosu și Anton Tauf.

abonare newsletter