Actualitate

O nouă razie a poliţiştilor clujeni împotriva şoferilor vitezomani şi "telefonişti"

Politiştii clujeni au avut noi acţiuni împotriva şoferilor vitezoman sau a celor care folosesc telefoanele mobile.

"La data de 1 octombrie anul curent polițiștii Biroului Rutier Dej, Biroului de Ordine Publică și cei din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dej au derulat o acțiune pe raza de competență pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, a depășirilor neregulamentare, neacordărilor de prioritate etc.

Totodată, polițiștii au informat conducătorii auto cu privire la noile reglementări care urmează să intre în vigoare în ceea ce privește folosirea telefonului mobil la volan.


Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale (depășirea vitezei legale, neacordare de prioritate pietoni, nefolosirea centurii de siguranță, utilizarea telefonului mobil fără dispozitiv de tip ,,mâini libere” )

De asemenea, a fost reținut un permis de conducere pentru neacordare de prioritate pietonului.


Acțiunea s-a desfășurat cu precădere pe raza municipiului Dej, pe DN1C, DN17, DJ172F, pe raza comunelor Cășeiu, Câțcău, Cuzdrioara și Mica.

Polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Gherla  au acționat pe raza de competență pentru respectarea regimului legal de viteză, în scopul prevenirii accidentelor de circulație.


Acțiunea s-a desfășurat pe raza municipiului Gherla și a comunelor arondate.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, 17 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regimului de viteză. Totodată, au fost reținute 8 permise de conducere.


Cu ocazia acțiunii, conducătorii auto au fost informați cu privire la modificările legislative privind folosirea telefonului mobil în timpul conducerii, prevederi care urmează să intre în vigoare.", transmite IPJ Cluj.

abonare newsletter