Actualitate

Măsură criminală? Noi marcaje rutiere între Cluj și Florești: “Șosele împotriva șoferilor”

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură (API) acuză Compania de Drumuri că “face din nou șosele împotriva șoferilor”. Recent, s-a înlocuit stratul de uzură pe unul dintre cele mai aglomerate sectoare de drum din țară, DN1 între Cluj-Napoca și Florești.

“Surpriză, la retrasarea marcajelor au permis virajul la stânga peste trei benzi de circulație din sens opus. Previzibil, la 12 ore de la aplicarea noii semnalizări, deja avem un accident. O asemenea măsură este criminală! Cei care doresc să facă stânga au posibilitatea de a traversa denivelat DN1 la câțiva zeci de metri distanță prin mall-ul Vivo sau puțin mai departe printr-un giratoriu de pe DN1. Însă se pare că iresponsabilii din Compania Națională Anti-Infrastructură din România țin cu tot dinadinsul să creeze noi puncte negre pe șosele în loc să le reducă. Evident că ei vor da vina tot pe șoferi când se vor produce accidente”, transmite API.

Asociația cere “desființarea de urgență a acestor viraje la stânga și tragerea la răspundere a celor din CNAIR și Poliția Română care au girat soluția".


“Domnilor, dacă nu sunteți capabili să faceți infrastructură rutieră sigură, măcar nu o faceți mai nesigură pe cea existentă!”, mai spune API.

Conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj susține că accidentul de luni seara nu s-a produs în zona în care sunt marcajele greșite și că acestea vor fi corectate de executantul lucrării.


Reprezentații Poliției Cluj spun că accidentul de luni seara s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum și nu din cauza marcajelor greșite.

”La data de 30 septembrie, în jurul orei 20.00, pe strada Calea Florești din municipiul Cluj-Napoca a avut loc un accident de circulaţie grav soldat rănirea a două persoane, în următoarele împrejurări: Un bărbat de 44 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, a condus un autoturism pe strada Calea Florești cu direcția de deplasare spre Calea Mănăștur, nu a adaptat viteza la condițiile de drum si a pierdut controlul asupra autoturismului; astfel, a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus din sens opus, după care a lovit bordura si a fost proiectat in alte două autoturisme care se deplasau spre Floresti. În urma accidentului, un minor de 7 ani din localitatea Florești a fost rănit grav și o tânără de 22 de ani, din localitatea Feleacu, conducătoarea unuia dintre autoturisme, a fost ranita ușor”, precizează IPJ Cluj.


Poliția Rutieră Cluj a precizat că accidentul nu a avut loc în zona marcajelor și că, marți, în jurul orei 12.00, muncitorii lucrau la refacerea acestora.

Ultimele Stiri
abonare newsletter