Actualitate

Primăria susține că este în grafic cu lucrările pe străzile Regele Ferdinand și Bună Ziua: „Avem avans față de datele pe care ni le-am asumat!”

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea a trecut în revistă stadiul lucrărilor de modernizare a străzilor din oraș.

Primăria susține că este în grafic cu lucrările pe străzile Regele Ferdinand și Bună Ziua: „Avem avans față de datele pe care ni le-am asumat!” Primăria susține că este în grafic cu lucrările pe străzile Regele Ferdinand și Bună Ziua: „Avem avans față de datele pe care ni le-am asumat!”

Tarcea susține că, în pofida descoperirii arheologilor clujeni, care au scos la lumină o poartă de intrare a oraşului medieval, lucrările pe strada Regele Ferdinand sunt „în grafic”. De asemenea, viceprimarul afirmă că modernizarea străzii Bună Ziua, care va avea trei benzi de circulație, piste pentru biciclete și trotuare pe ambele părți, este chiar într-un stadiu mai avansat decât se preconiza anterior.

„Am lucrat tot anul încă din primăvară, încă ne lasă vremea să lucrăm, încercăm să facem cât mai multe lucrări. Practic, momentan se lucrează pe strada Bună Ziua, una dintre cele mai mari proiecte. Avem puțin avans față de datele pe care ni le-am asumat, în data de 1 iulie vom finaliza toate lucrările legate de str. Bună Ziua, sunt lucrări complexe”, a precizat viceprimarul, într-o emisiune la Radio România Cluj.


Se lucrează și pe strada Șesului, zonă care avea nevoie de multă vreme de intervenție, însă din pricina problemelor legate de revendicări și procese, municipalitatea nu s-a putut implica până în prezent. De asemenea, s-a finalizat strada Bâlea, iar pe străzile Calea Florești și București se fac lucrări de reparații și întreținere, exclusiv pe timpul nopții, dezvăluie Tarcea, care a enumărat străzile Câmpului, Bld. Nicolae Titulescu, Cuza Vodă, Ion Creangă, Victor Babeș și Universității printre proiectele duse la bun sfârșit de Primărie.

„Nu există niciun oraș în Europa în care să fie dărâmate clădiri în zona centrală ca să facă loc mașinilor. Din contră, acolo s-au creat zone pietonale, să crească calitatea vieții, calitatea actului comercial. Astăzi, în zona centrală nu avem firme care să fie branduri foarte mari, pentru că nu există zonă pietonală suficient de bine dezvoltată. De aceea, prin modernizarea străzii Regele Ferdinand și prin ce am făcut în Piața Unirii, încercăm să dăm o altă valoare vitalității acestui oraș”, a declarat Dan Tarcea.


CITEȘTE ȘI: Șantier în plin centrul Clujului timp de un an. Strada Regele Ferdinand se transformă într-o zonă cu mai puține mașini

CITEȘTE ȘI: Speranțe ca o parte din lucrările pe str. Regele Ferdinand să fie gata până în decembrie: „Vrem să scurtăm calvarul!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter