Actualitate

Iohannis, prezent la Cluj pentru deschiderea anului universitar: "Educaţia din România ar trebui să formeze valori, din păcate, nu este aşa"

Klaus Iohannis, preşedintele României, a fost prezent la festivitatea de deschidere a anului universitar 2019-2020.

Educaţia din România ar trebui să cultive talente şi să formeze valori, dar, din păcate, nu aceasta e regula, ci excepţia, a declarat luni, la Cluj Napoca, preşedintele Klaus Iohannis, la festivitatea de deschidere a anului universitar.

"Singura constantă a fost perindarea pe funcţia de ministru a unor persoane fără nicio vocaţie şi fără nicio preocupare de a înţelege, darămite de a rezolva problemele sistemice din învăţământ. Cu miniştri mediocri nu obţii decât rezultate mediocre. Educaţia din România ar trebui să cultive talente şi să formeze valori. Din păcate, nu aceasta este regula, ci excepţia pe care o întâlnim doar în anumite centre de învăţământ, ca aici. În plus, la noi, tinerilor nu li se oferă încă suficiente oportunităţi pentru a-şi construi cariere de succes în ţară", a afirmat şeful statului.


El a subliniat că, în ultimii ani, Clujul a devenit un magnet pentru tinerii talentaţi.

"Doar prin consolidarea de centre universitare puternice, cu o cultură a calităţii bine conturată şi cu o cooperare activă atât cu mediul privat, cât şi cu parteneri europeni şi internaţionali, putem să oferim aceste oportunităţi. Nu este o coincidenţă că în ultimii ani am fost martorii unei transformări a Clujului într-un magnet pentru tineri talentaţi şi ambiţioşi din întreaga Românie. Mediul universitar şi cel economic de aici au făcut deja aceşti primi paşi cruciali spre normalitate şi modernitate", a mai spus Iohannis.

Ultimele Stiri
abonare newsletter