Actualitate

„Spărgătorul de nuci”, pe gheaţă adevărată la Operă

<p><img src="documente/stories/09_septembrie/30_ziua/12 balet pe gheata 1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Celebrul Balet de Stat pe Gheaţă din St Petersburg va pune în scenă la Cluj-Napoca piesa „Spărgătorul de nuci”, combinând baletul cu patinajul artistic.</p>

 

Gheaţă adevărată pe scena Operei Române, într-un spectacol extraordinar.


Cea mai faimoasă trupă de balet pe gheaţă din lume, „Saint Petersburg State Ballet on Ice” revine în România cu o premieră absolută la Cluj-Napoca. Opera Română va găzdui pe data de 18 ianuarie 2012 decorul feeric creat pe gheaţa pe care balerinii patinatori vor interpreta celebrul balet „Spărgătorul de Nuci” de Piotr Ilici Ceaikovsky.

Trupă unică în lume


Trupa Baletului de Stat pe Gheaţă din Saint Petersburg este considerată una dintre bijuteriile Rusiei şi turneele sale interaţionale au fost întotdeauna încununate cu succes.

Practic, prima trupă de balet pe gheaţă din lume, Baletul de Stat pe Gheaţă din Saint Petersburg a fost înfiinţat în 1967, combinând pentru prima dată în lume baletul clasic cu patinajul artistic, derulat pe un patinoar instalat pe scena unui teatru.


80 de balerini, 800 de costume

Spectacolul „Spărgătorul de nuci”, care a fost şi primul pus în scenă de acestă companie, se menţine până în zilele noastre ca cea mai monumentală producţie de acest gen. Astăzi, cei 80 de balerini patinatori, majoritatea câstigatori ai multor medalii internaţionale la patinaj artistic, pregătiţi de coregrafi renumiţi în arta baletului clasic rusesc, împreună cu recuzita lor de aproximativ 800 de costume, cuceresc fără exceptie orice audienţă întâlnită. Printre ei se află şi câştigătorii medaliilor olimpice de aur la patinaj artistic Ludmila Beloussova, Oleg Protopopov sau Alexei Ulanov. Superbele poveşti puse în scenă îmbină într-o manieră unică aranjamentul simfonic al muzicii cu coloritul costumelor şi maiestria balerinilor.


Această producţie de succes a fost găzduită până acum de peste 7.000 de scene, din toată lumea: din SUA şi Canada, până în Olanda, Germania, Portugalia, China, Taiwan şi Coreea.

Biletele la spectacol vor costa între 90 şi 400 de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter