Actualitate

Mâine se semnează contractul pentru „bike-sharing“

<p><img src="documente/stories/09_septembrie/28_ziua/01-raiffeisen bank biciclete_sc_56.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Premierul Emil Boc va fi prezent mâine la Cluj şi va participa la semnarea contractului pentru proiectul european de „bike-sharing“.</p>

Primarul Clujului, Sorin Apostu, a fost la Bucureşti în cursul acestei săptămâni, unde s-a întâlnit cu mai mulţi membri ai Guvernului, cu care a discutat despre proiectele municipiului, inclusiv cele finanţate din bani europeni.

Astfel, premierul Emil Boc va fi prezent mâine la Cluj şi va participa la semnarea contractului pentru proiectul european care prevede implementarea a 50 de staţii de biciclete în Cluj-Napoca şi în comunele din vecinătate. Prin proiect se vor instala 50 de staţii self-service de biciclete, dintre care 43 în municipiul Cluj-Napoca şi şapte staţii în comunele Apahida şi Floreşti şi vor fi achiziţionate un număr de 540 de biciclete. Practic, din price punct al oraşului, clujenii se vor putea deplasa către orice destinaţie, ridicând o bicicletă de la una din cele 50 de staţii şi lăsând-o la sosire, în cea mai apropiată staţie din zona în care au treabă. Totul se va face pe baza unui card emis la cerere care va permite ridicarea din staţie a unei biciclete şi depozitarea în punctul de sosire. Proiectul are o valoare totală de peste 17,6 milioane de lei, din care 13,4 milioane reprezintă suma nerambursabilă solicitată Uniunii Europene. Până în vara anului viitor, proiectul ar putea fi implementat în proporţie de 60-70%.


Primarul Clujului s-a întâlnit la Bucureşti şi cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, care l-a informat că licitaţia pentru modernizarea drumurilor judeţene şi locale din judeţele Cluj şi Alba ar putea fi atribuită în maxim două-trei săptămâni, urmând ca lucrările să înceapă cu prioritate pe străzile Oaşului şi Borhanciului.    M.O.

Ultimele Stiri
abonare newsletter