Actualitate

Cine nu demolează garajul, nu primește loc de parcare! Procesele, piedică pentru Primărie

Sute de garaje au fost desfiinţate în mod voluntar de clujenii din cartierul Gheorgheni.

Cine nu demolează garajul, nu primește loc de parcare! Chestiunile juridice, piedică pentru Primărie Cine nu demolează garajul, nu primește loc de parcare! Chestiunile juridice, piedică pentru Primărie

Este un pas important pe care l-a demarat Primăria municipiului Cluj-Napoca, susține viceprimarul Dan Tarcea, care a explicat ce se va întâmpla cu proprietarii de garaje care nu au dorit să demoleze construcțiile. De asemenea, Tarcea a explicat că nu împotrivirea clujenilor, ci chestiunile juridice sunt cele care pun bețe în roate municipalității în acest demers.

„Această acțiune (n.red. de desființare a garajelor) a început cu 120 de zile în urmă, atunci când am trimis somațiile. Au fost verificate în zona Bld. Nicolae Titulescu peste 40 de platforme de garaje, doar 18 din ele au putut fi demolate, pentru că celelalte încă nu sunt gata din punct de vedere juridic. Mai sunt încă procese, revendicări în zona respectivă, de aceea nu le putem demola”, a precizat Dan Tarcea, într-o emisiune la Radio Cluj.


Potrivit primarului Emil Boc, 490 de garaje din 507 au fost desființate voluntar în cartierul Gheorgheni. Cele 17 garaje care nu au fost demolate benevol, vor fi desființate pe cale administrativă de către municipalitate, pe cheltuiala deținătorilor de garaje, cu ajutorul companiei specializate cu care are contract Primăria.

„Din păcate, acești 17 proprietari vor pierde locurile de parcare, așa este procedura. Toți ceilalți vor beneficia de locuri de parcare în schimbul garajului. Din estimările, planurile pe care le avem în acest moment, vom crea cu circa 20% mai multe locuri de parcare. Deja se lucrează la șase platforme, prima platformă sperăm că va fi gata în această săptămână. Dacă vremea ne lasă, vom face și marcajele”, a dezvăluit viceprimarul.


Terenurile pe care sunt amplasate platformele de garaje – denumite astfel în mod „plastic”, potrivit lui Dan Tarcea, vor fi readuse la starea lor inițială. Deoarece au fost demolate mai multe locuri de parcare formale și informale, municipalitatea a trebuit să găsească o alternativă pentru clujenii din Gheorgheni. Viceprimarul susține că acțiunea va continua, mai multe platforme din cartierele Între Lacuri, Mărăști și Mănăștur fiind în vizorul Primăriei.

abonare newsletter