Actualitate

Clipe emoționante și lacrimi la Dej! Surpriză inedită pentru un pensionar, fost pompier

Un pensionar din municipiul Dej, județul Cluj, s-a trezit cu pompierii în faţa casei, deşi nu ardea nimic.

Clipe emoționante și lacrimi la Dej! Surpriză inedită pentru un pensionar, fost pompier Clipe emoționante și lacrimi la Dej! Surpriză inedită pentru un pensionar, fost pompier

La mai bine de două decenii de la pensionare, un fost pompier a retrăit emoțiile unei intervenții, chiar de ziua sa de naștere. „Babacu”, așa cum era alintat de colegi săi, s-a pensionat din rândul pompierilor militari acum 23 de ani. Însă, pentru fostul militar, care locuiește în Dej, Ziua Pompierilor din România (13 septembrie) are o dublă semnificație: aniversează ziua de naștere deoadată cu pompierii români.

Bărbatul a urmărit cu sufletul la gură operațiunea pompierilor veniți pe strada pe care locuiește, pregătiți să stingă un incendiu. În scurt timp, acesta a aflat că totul a fost o simulare făcută de dragul lui. An de an, de ziua sa, „Babacu” le reamintește de fiecare dată nepoților cât de mult și-a iubit meseria.


Imediat ce a aflat că pompierii îl căutau tocmai pe el, iar când aceștia au început să îi cânte „La mulţi ani!” cu un tort în mână, militarul veteran a izbucnit în lacrimi de fericire. Ca această „intervenţie” specială să fie una reuşita, pompierii au avut nevoie de „complicitatea” familiei, care, după cum spun cei care îl cunosc, și-a iubit enorm de mult meseria.


„Anul acesta, ne-am gândit să facem un exercițiu chiar pe strada unde locuiește, tocmai de Ziua Pompierilor, pentru a-i cânta «La Mulți Ani!» împreună cu familia dumnealui. Suntem convinși că acest moment îl va păstra cu drag printre toate amintirile de când purta cu mândrie și onoare haina de pompier militar.

La Mulți Ani, dragă Babacule, îți dorim sănătate și bucurii cât mai multe alături de famila dumnitale! Nu în ultimul rând, îi transmitem pe această cale mulțumirile noastre complicei fără de care nu am fi reușit să ducem la bun sfârșit această supriză, nepoatei dumnealui, Ioana Alexandrina Cirstea”, se arată într-un mesaj postat de ISU Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter