Actualitate

Medic clujean, cercetat de DNA pentru luare de mită în formă continuată

Alexandru Faur, medic în cadrul Cabinetului de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă Cluj, este cercetat sub control judiciar de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită în formă continuată.

Medic clujean, cercetat de DNA pentru luare de mită în formă continuată

Potrivit unui comunicat al DNA remis miercuri, medicul a fost iniţial reţinut de procurorii de la Serviciul teritorial Cluj, care au dispus, marţi, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva acestuia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

De asemenea, o altă persoană este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă în formă continuată. Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada aprilie-septembrie, aceasta ar fi pretins şi a primit de la 61 de persoane sume de bani cuprinse între 1.000 – 1.500 lei pentru a le ajuta să obţină pensii de invaliditate în condiţiile în care, în mod normal, unele persoane nu ar fi beneficiat.


„Din sumele primite, inculpata remitea o parte din bani (în jur de 300 – 400 lei) medicului Faur Alexandru care, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu privind încadrarea unei persoane în grad de invaliditate, a contribuit la stabilirea unor grade de invaliditate şi la eliberarea deciziilor asupra capacităţii de muncă pentru cele 61 de persoane”, explică anchetatorii.

Luni, inculpata ar fi primit de la o persoană suma de 600 lei, din care 300 de lei i-au fost remişi medicului în cabinetul său, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. „La data de 17 septembrie 2019, inculpata a fost prezentată Tribunalului Cluj care a emis pe numele acesteia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile”, informează sursa citată.


Faţă de Alexandru Faur, procurorii anticorupţie au dispus măsura controlului judiciar, pe 60 de zile, începând cu ziua de miercuri, 18 septembrie.

Etichete: DNA mita medic clujean
Ultimele Stiri
abonare newsletter