Actualitate

Povestea emoționantă a mamei EROINE și a unui tânăr clujean, care a primit a doua șansă la viață

În urmă cu 6 ani, o îndurerată mamă din Bistrița a acceptat să doneze organele fiului ei aflat în moarte cerebrală în urma unei căzături fatale cu placa de longboard. Acum, aceasta i-a invitat la nunta fiicei sale pe cei la care au ajuns organele fiului ei.

Povestea emoționantă a mamei EROINE și a unui tânăr clujean, care a primit a doua șansă la viață Povestea emoționantă a mamei EROINE și a unui tânăr clujean, care a primit a doua șansă la viață

Este vorba despre doi tineri care aveau o vârstă apropiată cu fiul ei în momentul fatidic – unul din Zalău, unul din Cluj –, respectiv de o doctoriță din București. Semina Ferencz (56 de ani) – mama eroină – și-a pierdut fiul, pe Flaviu, în 2013, când acesta, pasionat de sporturi extreme, a suferit un accident fatal la Roșia de lângă Beiuș, unde s-a dus să se dea cu placa de longboard, potrivit timponline.ro.

La urcarea pe serpentine, tânărul s-ar fi legat cu o frânghie de spatele unei mașini, pentru ca prietenul lui care conducea să îl tragă, dar i-a alunecat placa de sub picioare și a căzut pe spate. S-a lovit grav la cap și a a ajuns în comă la Spitalul Județean din Oradea, fiind diagnosticat cu hematom la creier. Din păcate, medicii nu i-au dat nicio șansă de supraviețuire, așa că i-au întrebat pe părinții lui dacă sunt de acord ca organele băiatului să fie donate. Deși tatăl lui Flaviu, abia sosit din Spania, s-a opus inițial, mama îndurerată, dar cu o puternică tărie de caracter, a reușit să-l înduplece.


O nuntă emoționantă la Cluj-Napoca

Potrivit legii, donatorilor le este interzis să cunoască numele celor care au primit organele, pentru a nu cere recompense, însă Semina Ferencz a aflat că ficatul și rinichii copilului ei au ajuns la trei oameni. Prin intermediul cotidianului Libertatea, aceasta i-a invitat la nunta fetei sale – sora lui Flaviu, cerându-le să fie prezenți măcar la cununia civilă și la preot, dacă nu vor la masă, ca „să nu creadă că vrea să i se pună bani”. „Vreau doar să simt că este și fratele ei alături de ea în cel mai frumos moment!”, a mărturisit Semina Ferencz.

Flaviu, despre care mama spune că „avea un suflet de aur”, ar fi împlinit luna aceasta 32 de ani. Nunta surorii lui, la care sunt invitați cei care au primit rinichii și ficatul lui Flaviu, va fi în acest weekend, la Cluj-Napoca. În urma reportajului din Libertatea, Semina Ferencz a primit un mesaj pe Facebook de la medicul care primise ficatul lui Flaviu. Femeia i-a spus că nu poate veni la nuntă, pentru că locuiește în străinătate, unde a emigrat ca să-și poată continua tratamentul, dar că își dorește să se întâlnească atunci când revine în țară.


Numărul donatorilor de organe în România este în continuare foarte mic, deși pe listele de așteptare sunt peste 5.000 de persoane. Potrivit Agenției Naționale de Transplant, în 2017 și 2018 au fost câte 65 de donatori, iar anul acesta, până pe 9 septembrie, au fost 54, conform datelor obținute de Libertatea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter