Actualitate

Pasionații de istorie din Cluj-Napoca critică modul în care Primăria a ales să gestioneze descoperirea arheologică de pe Regele Ferdinand

Emil Boc își dorește ca de la 1 decembrie traficul pe strada Regele Ferdinand să se desfășoare în condiții normale, dar o descoperire arheologică ar putea încurca puțin lucrurile

Termenul de finalizare a lucărilor pentru cele 4 străzi: Regele Ferdinand, Sextil Pușcariu, Emile Zola și Tipografiei este de 11 luni, dar edilul clujului l-a anunțat pe constructor că are pretenția ca până la 1 decembrie să se poată circula normal pentru a diminua disconfortul provocat de lucrări.

„Într-o variantă maximală, în 1 decembrie ar trebui să fie totul asfaltat, adică terminat cu ultima intervenție și redat circulației pentru a elimina disconfortul cetățenilor. A apărut de vreo 2-3 zile o problemă nouă, legată de o descărcare de sarcină arheologică, cu zidul cetății. Se lucrează ca la carte, după regulile de descărcare arheologică, astfel încât astăzi pot să vă spun că 1 decembrie este termenul până la care strada Ferdinand va fi finalizată, la carosabil, inclusiv strat de uzură”, a precizat primarul Emil Boc.


În urma săpăturilor efectuate pe Regele Ferdinand, muncitorii au descoperit o poartă de intrare a orașului medieval, însă acest lucru se pare că nu va afecta ritmul lucrărilor. Conform spuselor lui Sorin Cociș, arheolog în cadrul Instituției de Arheologie și Istoria de Arte Cluj-Napoca, poarta medievală va fi "conservată" sub pământ, singura soluție fiind marcare lui în zona respectivă.

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe mesaje dure din partea pașionaților de istorie la adresa celor care se ocupă de proiectul de pe Regele Ferdinand și descoperirea arheologică.


Ultimele Stiri
abonare newsletter