Actualitate

Pregătiri pentru începerea noului an școlar. Mai multe autobuze și troleibuze în trafic

Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA vine în sprijinul publicului călător prin suplimentarea mijloacelor de transport în comun cu aproximativ 25%, începând cu data de 9 septembrie 2019, ca urmare a începerii anului școlar și a reluării activității în majoritatea unităților economice din municipiul Cluj-Napoca.

În colaborare cu Primăria municipiului Cluj-Napoca se va relua de marti, 10 septembrie 2019 transportul elevilor din clasele 0 – IV la școli, cu autobuze dedicate pe 12 trasee, din cartierele Mănăștur, Zorilor, Gheorgheni, Mărăști, Grigorescu, Bună Ziua și Bulgaria.

Autobuzele vor avea ca destinație liceele din centrul municipiului Cluj-Napoca, aceste trasee fiind cunoscute deja de elevi și de aparținătorii acestora. Liceele deservite sunt: Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, Liceul Teoretic Avram Iancu, Seminarul Teologic Ortodox, Seminarul Bathory Istvan, Liceul Teoretic Bathory Istvan, Colegiul Național Emil Racoviță, Liceul Teologic Reformat, Liceul Teoretic Apaczai Csere Janos, Liceul Teoretic Gheorghe Șincai, Colegiul Național George Coșbuc.


Toți elevii au la dispoziție mijloace de transport special destinate având inscripția “transport elevi” cu plecări după ora 7:00 din cartiere spre centrul municipiului și reîntoarcerea în jurul orei 14:10, pe următoarele linii:

Autobuze: 9 – 24 – 30 – 31 – 43 – 46


Troleibuze: 3 – 5 – 6 – 25

Tramvaie: 101 – 102


Cu sprijinul Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca, elevii începând cu clasa pregătitoare și până la clasa a XIII-a, curs de zi, din învăţământul de stat şi particular, beneficiază de abonamente gratuite pe maxim două linii de transport în comun sau cu reducere 50% pe una sau două linii la alegere, respectiv abonamente gratuite pe toate liniile pentru elevii orfani sau proveniți din casele de copii.

Ca urmare a convențiilor încheiate de către CTP Cluj-Napoca SA cu unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particulare, abonamentele elevilor din anul scolar 2018 – 2019 sunt valabile până la data de 30 septembrie, dată până la care vor intra în posesia  abonamentelor electronice pentru anul scolar 2019 - 2020. Pentru reîncărcarea abonamentelor electronice, elevii vor preda cardurile la unitatea de învățământ de care aparțin. În cazul în care au pierdut cardul, este necesar să achiziționeze un duplicat de la centrele de vânzare ticketing și să îl predea la școală pentru reîncărcare.


Primăria va subvenționa transportul elevilor din Colonia Sopor, Valea Fânațelor respectiv Colonia Pata Rât până în Cluj-Napoca.

Se efectuează în continuare transportul tinerilor nedeplasabili cu dizabilități neuromotorii, cu microbuze special dotate, pe trasee stabilite de comun acord cu Primăria municipiului Cluj–Napoca și, respectiv: Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca, Asociația Caritatea Umanitar Internațională, Grădinița Malteza, Asociația pentru Protejarea și Ajutorarea Handicapaților Motor (Centrul de zi Napoca Proteus, Clubul Prietenia și Tânărul Singuratic), Asociatia Hans Spalinger, Școala Gimnazială Specială Transilvania Baciu.


Transportul de noapte se realizează cu autobuze, prin intermediul liniei 25, după următorul program:

Plecări Bucium: 23.05 – 23.35 – 24.05 – 0.30;
Plecări Unirii: 23.00 – 23.30 – 24.00 – 0.30.

               

abonare newsletter