Actualitate

Modernizări la spitalul din Câmpia Turzii

<p />La spitalul din Câmpia Turzii se modernizează secţia ATI cu 38.000 lei.

Managerul spitalului municipal din Câmpia Turzii, medicul Tiberiu Ioan Vedean, a anunţat că instituţia pe care o conduce a câştigat recent două proiecte ce vizează reabilitarea spălătoriei spitalului şi modernizarea compartimentului ATI.

Astfel, pentru reabilitarea spălătoriei Spitalului Municipal Câmpia Turzii, valoarea proiectului se ridică la 37.255 lei, Primăria Municipului Câmpia Turzii cofinanţând proiectul cu 5.000 de lei. Reabilitarea presupune igienizare, înlocuire tâmplăriei de lemn cu PVC şi achiziţionarea unei maşini de spălat de 18 kg.
În ceea ce priveşte modernizarea compartimentului ATI şi a blocului operator din cadrul spitalului, valoarea proiectului se ridică la 38.755 de lei şi presupune dotarea cu echipament şi aparatură medicală necesară unei bune funcţionări a activităţii medicale.
În prezent se derulează şi programul „Raiffeisen comunităţi”, unde este depus proiectul „Modernizarea compartimentului de Obstetrică-ginecologie”, care este în perioada de aprobare până la data de 30 septembrie.


În luna iulie a acestui an a fost depus la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale proiectul finanţat din fonduri europene „Calitate în sănătate prin implementarea unui sistem informatic integrat pentru Spitalul Municipal Câmpia Turzii”. Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 1.979.917,12 lei, din care Primăria Municipiului Câmpia Turzii finanţează un procent de 2%. La acest moment proiectul este în faza de verificare, evaluare şi selecţie.

De asemenea, prin reorganizarea spitalului, se va înfiinţa un compartiment de Oncologie, în locul compartimentului de Hemodializă.   D.D.


 

abonare newsletter