Actualitate

Școală nouă în Florești. Va fi inaugurată în septembrie

Elevii din Florești au la dispoziție o nouă școală, care va fi inaugurată în 9 septembrie 2019.

Floreștenii însă au șansa de a vedea noua instituție înainte de începerea anului școlar, săptămâna viitoare, când va avea loc Ziua Porților Deschise.

Clădirea de pe strada Cetatea Fetei are o capacitată de 900 de elevi. Clădirea, care are, pe lângă săli de clasă, laboratoare, sală festivă și terenuri de sport, poate fi vizitată în 6 și 7 septembrie, între orele 10-16, cu ocazia Zilelor cu Porțile Deschise.


„S-a avut în vedere realizarea unei instituții de invățământ liceal cu regim de înălțime P+2E. Școala are capacitatea de 900 de elevi și a fost prevăzută cu 24 săli de clase, câte 8 săli pe nivel cu o capacitate maximă de 30 de elevi și 6 săli pentru laboratoare, câte 2 pe fiecare nivel, capacitatea fiecăruia fiind de câte 30 de elevi”, precizează primarul Horia Șulea.

La parter și pe cele două etaje există câte 8 săli de clasă și câte 2 laboratoare. Școala are un cabinet medical, un cabinet psihologic, o sală festivă, o bibliotecă și o sală de lectură, dar va mai avea în dotare următoarele facilități: teren de tenis de câmp, teren de baschet, parcare și curte pentru recreere.


Valoarea totală a investiției este de 9.975.800 lei și a fost finanțată integral de la bugetul local.

Ultimele Stiri
abonare newsletter