Actualitate

Opinie: Turul unu, turul doi, cine-i candidat la noi?

<p><img src="documente/stories/09_septembrie/28_ziua/usl 2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Alianţa Opoziţiei se ceartă în fiecare zi, dovadă că luna de miere a trecut, iar cei doi concubini (n-au acte la Tribunal, mă-nţelegeţi) sunt în luna de fiere.</p>

Dacă la București se ceartă „urechistul” Voiculescu cu „somnorosul” Antonescu, iar la Iași Fenechiu se urzică la pretenţiile nesimţite ale conervatorului Tudor Ciuhodaru și ameninţă cu excluderea PC din USL, la Cluj alianţa tace. Tace și face.

La ultima ședinţă a conducerii USL, cearta dintre Dan „Felix” Voiculescu și Crin Antonescu a acoperit esenţa nemulţumirii din familie: PC vrea o felie mai mare din plăcintă.


Mult-prea-mediatizatul menage-a-trois nu dă rezultatele așteptate. În USL sunt membri PSD și ACD, Alianţa Creștin-Democrată alcătuită din PNL și PC. Cum, pe protocol, ponderea locurilor eligibile este negociată între PSD și ACD, rezultă că în interiorul ACD există loc de negociere. Și, spre deosebire de USL, ACD este înregistrată la Tribunal ca alianţă politică. Prin grija șefi lor liberali, care s-au temut de o dezertare a conservatorilor Autogol Antonescu!

La Iași ameninţările conservatorului Tudor Ciuhodaru că va trece la UNPR dacă nu va fi desemnat candidat al USL la primărie sunt apă de ploaie. Exceptând faptul că USL ar avea un deputat în minus, alte pagube ireparabile nu se produc, pentru că – deși stă bine în sondaje – Ciuhodaru nu are șanse prea mari în faţa primarului PSD Gheorghe Nichita. Mai mult, cum candidatul aparţine PSD, PC trebuie să tacă!


La Cluj, lucrurile stau exact invers. Actualul candidat al USL, liberalul Marius Nicoară, are șanse aproape zero în faţa primarului în funcţie Sorin Apostu. Sondajele comandate de USL îl cotează Nicoară cu circa 25% din intenţia de vot. În schimb, un alt potenţial candidat măsurat de USL, independentul fost PDL-ist Mircia Giurgiu, îl devansează cu 2 procente, deși e un outsider. Motiv suficient pentru conservatori, care îl curtează insistent în ultima vreme pe Giurgiu, să încerce să-l impună candidat în locul lui Nicoară.

Mai mult, Marius Nicoară – care până nu demult își dorea amarnic această candidatură – dă semne că s-ar cam codi, speriat de eliminarea celui de-al doilea tur la alegerile pentru primari.


Jocurile nu sunt făcute!


Paul NICULESCU
redactia@monitorulcj.ro

Ultimele Stiri
abonare newsletter