Actualitate

Clujul, în top la „Let’s Do It, Romania!”

<p /><img src="documente/stories/09_septembrie/28_ziua/12 mare let s do it romania.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Peste 8133 de clujeni au adunat aproximativ 29099 de saci de deşeuri la curăţenia naţională.

8.133 de voluntari clujeni au participat la sfârşitul săptămânii trecute la campania de curăţare a deşeurilor „Let’s Do It, Romania!”.

Pentru cea de-a doua oară consecutiv, românii au demonstrat că le pasă de natură şi de ţara în care locuiesc şi au ieşit să cureţe întreaga Românie de deşeuri într-o singură zi. Peste 250.000 de români au participat la Ziua de Curăţenie Naţională, depăşind succesul înregistrat anul trecut, când peste 200.000 de oameni au spus „Let’s Do It, Romania!”, pe 25 septembrie.


Pe baza datelor de care dispune până în acest moment echipa de organizare a judeţului Cluj, o primă estimare în urma raportărilor arată că la acţiunea din acest an s-au mobilizat aproximativ 8.133 de voluntari clujeni, de la elevi de grădiniţă până la deţinuţii din penitenciarul de la Gherla.

În ceea ce priveşte deşeurile colectate, un prim număr de saci raportaţi la nivel naţional este de 390.000. În judeţul Cluj au fost raportaţi 29.099 de saci de deşeuri colectate.


Echipa de organizare clujeană „Let’s Do It, Romania!” se ocupă în prezent de colectarea sacilor de deşeuri de pe marginea drumului, făcând eforturi să se asigure că aceştia vor ajunge la rampa de gunoi. Procesul va mai dura câteva zile.

„În Anul Voluntariatului, cel mai mare proiect de voluntariat din România, «Let’s Do It, România!», a arătat încă o dată cât de important este voluntariatul şi puterea pe care o are în schimbarea pozitivă a comunităţilor. Cei peste 250.000 de români mobilizaţi de «Let’s Do It, Romania!» au crezut că se poate şi transmit un mesaj clar: dacă e ceva care te deranjează, fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în jur! «Let’s Do It, Romania! » îşi propune să arate că lucrurile pozitive sunt posibile şi aici, românii având determinarea de a se uni pentru o cauza comună. Acesta considerăm că este mesajul cel mai important pe care proiectul nostru l-a transmis”, au declarat organizatorii.


„Let’s do it Romania” este cel mai mare proiect de implicare socială din România care şi-a propus curăţarea întregii ţări de deşeurile aruncate necorespunzător în zonele naturale într-o singură zi. În urma realizării hărţii deşeurilor, la Cluj au fost identificate aproximativ 700 de locaţii în care au fost trimise echipe de curăţenie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter