Actualitate

“Viniturile” să plătească taxe pentru a circula pe străzile din Cluj. Mesaj pentru Emil Boc

Organizaţia Judeţeană Cluj a Partidului Ecologist Român a trimis mai multe cereri primarului Emil Boc și conducerii Inspectoratului de Poliție Județean prin care a cerut instituirea unei taxe pentru mașinile neînmatriculate în Cluj și care circulă pe drumurile din oraș.

sursa foto transilvaniareporter.ro sursa foto transilvaniareporter.ro

În cerere, ecologiștii clujeni cer autorităților, printre altele, să demareze execuţia variantelor de ocolire a municipiului Cluj-Napoca, să demareze execuţia mai multor piste speciale destinate circulaţiei bicicletelor, “corespunzătoare din punct de vedere calitativ, nu improvizate” și aplicarea de avertismente, apoi sancţiuni contravenţionale mai severe “tuturor şoferilor autovehiculelor staţionate neregulamentar şi ridicarea vehiculelor staţionate, în special, pe trotuar”.

“Primăria și Inspectoratul Județean de Poliție să procedeze la instituirea unei taxe pentru utilizarea autovehiculelor înmatriculate în alte judeţe decât judeţul Cluj, care folosesc infrastructura publică locală (circulă pe străzi), pe raza municipiului Cluj-Napoca. Poliţiştii  să fie prezenţi în trafic şi să aplice măsuri efective pentru soluţionarea problemelor din trafic, atât din centrul municipiului Cluj-Napoca, cât şi din cartierele sale. Vream ca în final calitatea vieţii în municipiul Cluj-Napoca să sporească”, spun ecologiștii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter