Actualitate

Mitropolitul Clujului: Maica Domnului plânge pentru că au emigrat 5 milioane de români

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, crede că unul dintre motivele pentru care plânge Maica Domnului este emigrarea a 5 milioane de români, plecaţi în căutarea unui loc de muncă. Efectul este dezbinarea multor familii, spune IPS Andrei.

IPS Andrei Andreicuţ a spus, joi, în cuvântul de învăţătură rostit la Mănăstirea Nicula în cadrul slujbei de Liturghie, că o parte dintre românii plecaţi se vor întoarce acasă în urma rugăciunilor Maicii Domnului.

„Maica Domnului şi pe noi ne admonestează şi ne spune «nu îmi place ceea ce faceţi voi, nu-mi place să văd atâta vrajbă, atâta neînţelegere între voi oamenii». Plânge Maica Domnului pentru multe şi cred că un lucru pentru care plânge este şi faptul că aşa de mulţi dintre românii noştri au emigrat, aproape 5 milioane. La început au mers din motive obiective, că nu aveau de muncă aici, dar apoi s-a creat un curent şi credem că prin rugăciunile Maicii Domnului vor veni parte din ei acasă. Maicii Domnului îi sunt motive de supărare şi de plâns. Ne întrebăm dacă îi place slaba noastră implicare în slujirea socială, în ocrotirea săracilor, a bolnavilor şi bătrânilor, a copiilor orfani sau abandonaţi. Deschidem, noi, suficiente centre de sprijinire a acestor categorii de oameni marginalizaţi? O dor toate acestea pe Maica Domnului. Emigrările masive au şi urmări, se dezbină multe familii, rămân mulţi copii acasă, cu bunicii şi rudeniile şi ei suferă pentru că Maica Domnului este pentru familia creştină, pentru naşterea, creşterea şi educarea copiilor”, a spus IPS Andrei.


Mitropolitul Clujului a deplâns şi situaţia actuală a satelor româneşti care îmbătrânesc şi se pustiesc, acesta fiind un motiv de suferinţă pentru Maica Domnului.

„O rugăm pe Maica Domnului să aibă grijă de satele şi oraşele noastre. Ce să facem ca să nu mai fie îndurerată Maica Domnului? E foarte simplu, să ne facem buni, fiecare dintre noi să fim misionari ai Domnului Isus Hristos şi Maicii Domnului şi să implementăm în lumea aceasta un mod frumos de a trăi. Şi atunci lacrimile de pe faţa Maicii Domnului se împuţinează”, a conchis mitropolitul Clujului.


La slujba de Liturghie de la Mănăstirea Nicula au asistat, joi, peste 20.000 de pelerini.

Ultimele Stiri
abonare newsletter