Actualitate

Cantores Vivaces revine la Cluj-Napoca pentru un concert aniversar cu lucrări corale în 9 limbi

Corul Cantores Vivaces din Germania va susține un turneu în Transilvania cu prilejul aniversării a 40 de ani de la înființare.

Cantores Vivaces revine la Cluj-Napoca pentru un concert aniversar cu lucrări corale în 9 limbi Cantores Vivaces revine la Cluj-Napoca pentru un concert aniversar cu lucrări corale în 9 limbi

Astfel, turneul aniversar al corului Cantores Vivaces („Cântăreții voioși”) programează, între 17 și 24 august, concerte la Cluj-Napoca, Bistrița, Sighișoara și Sibiu. Formația condusă de dirijoarea Marianne Galbács-Seiwerth, absolventă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, va interpreta sâmbătă, 17 august, începând cu ora 18:00 la Muzeul Național de Artă din Cluj-Napoca, Sala Tonitza, lucrări corale din cinci secole, în 9 limbi. Intervențiile instrumentale vor fi asigurate de trompetistul Johannn Konnerth din Ulm.

Corul Cantores Vivaces s-a înființat în 1979, la Cluj-Napoca, sub tutela Facultății de Litere, un cor al studenților germani de la diferite universități din oraș. A participat la „Cântarea României” și a efectuat concerte la Cluj și în alte centre culturale, ca Sibiu și Mediaș. La Cluj-Napoca a fost singura formație artistică germană din perioada comunistă după procesele împotriva intelectualilor germani (Procesul Bisericii Negre, Procesul scriitorilor, condamnarea dirijorului Erich Bergel etc.).


După intensificarea emigrării, corul și-a încetat activitatea la Cluj, dar din 1990 s-a reorganizat în Germania, unde concertează în diferite locații (biserici, castele). Membrii corului locuiesc în diferite orașe ale Germaniei și repetă în weekenduri, transmite dr. Wilfried Schreiber, vicepreședintele Forumului German Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter