Actualitate

DEZINSECȚIE Primăria Cluj-Napoca anunță o nouă bătălie în lupta contra țânțarilor

Primăria municipiului Cluj-Napoca demarează acțiunea de dezinsecție pe domeniul public și privat.

DEZINSECȚIE Primăria Cluj-Napoca anunță o nouă bătălie în lupta contra țânțarilor

Operațiunea se va desfășura în perioada 12 -20 august 2019, între orele 21:00 – 06:00, în funcție de condițiile meteorologice, anunță reprezentanții municipalității.

Produsele folosite în acțiunea de dezinsecție sunt DETRAL SUPER și MICROSIN – insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor adulți și VECTOBAC WG – produs insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiul de larvă. Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Natională a Produselor Biocide și fac parte din grupele Xn, respectiv Xi de toxicitate. Ele se regăsesc în Registrul Național al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.


Acțiunea este realizată de S.C. CORAL IMPEX S.R.L. și se desfășoară în conformitate cu următoarele prevederi legale:

– Legea 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităților (republicată);


– Ordinul nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației;

– Regulamentul Serviciului de Salubrizare a Municipiului Cluj-Napoca aprobat prin HCL nr. 350/2015.


Din punctul de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acțiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat, spații deschise ale persoanelor fizice și juridice la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca, să efectueze tratamente de dezinsecţie pe păşuni, în depozite de anvelope uzate, subsoluri, casa scării de la blocuri etc. în perioada de desfășurare a acţiunilor de dezinsecţie efectuate pe domeniul public și privat, spații deschise ale persoanelor fizice și juridice.

abonare newsletter