Actualitate

Cum și-a recuperat un blogger telefonul uitat într-un Bolt după UNTOLD: „Clujenii-s oameni faini!”

Jurnalist din 1990, Vlad Petreanu povestește o întâmplare petrecută în ultima zi a Festivalului UNTOLD, care l-a îndemnat să exclame: „Clujenii-s oameni faini!”.

Cum și-a recuperat un blogger telefonul uitat într-un Bolt după UNTOLD: „Clujenii-s oameni faini!” Cum și-a recuperat un blogger telefonul uitat într-un Bolt după UNTOLD: „Clujenii-s oameni faini!”

„Duminica trecută mi-am pierdut telefonul. Mi-a căzut din buzunar în Boltul pe care-l comandasem la plecarea de la UNTOLD, pe la trei dimineața, și a mai durat vreo jumătate de oră până m-am prins că nu-l mai am. Am sunat, dar telefonul era pus pe silent, greu de presupus că șoferul l-ar fi putut auzi”, mărturisește Petreanu, pe blogul său personal.

„Aveam laptopul cu mine. Am deschis Find My iPhone și, în câteva secunde, pe hartă au apărut bulinele verzi ale tuturor dispozitivelor mele Apple. Am mărit harta și am identificat telefonul meu care se dădea cu Boltul prin Cluj. L-am blocat, l-am pus să afișeze un număr de contact și i-am dat comanda să emită un sunet de alarmă. Șoferul l-a observat și a telefonat la numărul indicat. Am vorbit cu el și am stabilit că mi-l aduce la hotel după ce-și termină cursa”, continuă întâmplarea Vlad Petreanu.


Acesta afirmă că, în timp ce stătea pe marginea patului, privind bulina verde „cum se deplasează prin oraș”, a reflectat, amar, la cât de precisă poate fi tehnologia destinată recuperării unui simplu obiect și la cât de confuz și ineficient este sistemul național 112 dedicat, cel puțin în teorie, localizării oamenilor aflați în primejdie. „Sistemul 112 este un motor cu aburi în vremea propulsiei electrice”, admite, cu amărăciune, Petreanu, ducând cu gândul la tragicul caz de la Caracal.

„Am ieșit din cameră chiar când bulina verde a intrat pe stradă. Ne-am sincronizat bine, șoferul a tras în fața scării exact când coboram treptele. N-a vrut nicio recompensă, ba chiar a refuzat cu indignare, a acceptat doar banii pentru drumul înapoi până la mine. Clujenii-s oameni faini”, își încheie povestea bloggerul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter