Actualitate

Polițiștii locali, monitorizați cu camere: „Să nu mai stea pe telefon, la cafele pe terase!”

Începând din această toamnă, polițiștii locali din Cluj-Napoca vor fi supravegheați pe întreaga durată a turei lor cu ajutorul unor camere video portabile.

Polițiștii locali, monitorizați cu camere video: „Să nu mai stea pe telefon, la cafele pe terase!” Polițiștii locali, monitorizați cu camere video: „Să nu mai stea pe telefon, la cafele pe terase!”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a dezvăluit că ofițerii Poliției Locale Cluj-Napoca vor avea amplasate astfel de camere video portabile în timpul serviciului. Astfel, municipalitatea a prins deja în Bugetul local o sumă în acest sens, iar vremurile în care polițiștii locali și-au permis să stea la cafele în timpul programului par să apună!

„Vreau să știți că am alocat bani în Buget pentru a achiziționa camere video portabile pe care le vor purta ofițerii de Poliție Locală tot timpul când sunt în serviciul funcțiunii în oraș. Vor avea camere video și vom înregistra 8 ore ce au făcut, ce au discutat cu cetățenii. Îi protejează și pe ei, dacă sunt agresați, dar în primul rând mă interesează să aibă o atitudine bazată pe Lege. Opt ore să fie în serviciul comunității, nu să dea telefoane personale sau să stea la cafele pe terase!”, a precizat Emil Boc, la un post de radio local.


Edilul a dezvăluit că nu este o măsură nouă – „și în America o găsiți” –, dar va fi o premieră la Cluj-Napoca. De asemenea, actualul șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj, Mircea Ion Rus i-a propus primarului să caute soluții financiare ca proiectul să fie implementat și la agenții Poliției naționale. Momentan, camerele portabile vor fi aplicate, din octombrie sau noiembrie, doar agenților de la Poliția Locală, promite Boc.

„Este un prim pas pozitiv spre transparentizare, pentru a arăta respectul autorităților față de cetățean. Nu sunt de acord cu afirmații jignitoare la adresa lor (n.red. polițiștilor locali), în funcție de înălțime și kilograme. Performanța se măsoară prin aptitudinea de a aplica legea și de a fi riguros în aplicarea ei. Alții care nu înțeleg, e treaba lor!”, a punctat primarul.

abonare newsletter