Actualitate

Bolnav și bătrân, un fost evacuat riscă să rămână în stradă: „Fă o faptă bună, închiriază-i o locuință!”

„Cerem sprijin! Locuință închiriată pentru Iosif Zagor”, este apelul parlamentarului Adrian Dohotaru.

Bolnav și bătrân, un fost evacuat riscă să rămână în stradă: „Fă o faptă, închiriază-i o locuință!” Bolnav și bătrân, un fost evacuat riscă să rămână în stradă: „Fă o faptă, închiriază-i o locuință!”

Iosif Zagor beneficiază de o subvenție de 900 de lei de la Primăria municipiului Cluj-Napoca timp un an, cu prelungire încă un an. Alături de echipa de la biroul parlamentar, deputatul independent Adrian Dohotaru a întocmit dosarul de subvenție, și i-a oferit posibilitatea de a primi mâncare la domiciliu.

„Până acum nici dl. Zagor, nici noi nu am găsit un proprietar care să accepte subvenția de 900 de lei, pentru că niciun proprietar contactat nu vrea să închirieze cu forme legale. Atenție, dosarul de subvenție se poate completa până pe 14 august, după care expiră! Acordă-i o chirie domnului Zagor și îți intră de la Primărie 900 de lei direct în cont”, se arată într-un mesaj al deputatului de Cluj Adrian Dohotaru.


Acesta face un apel către clujeni și cere să i se ofere lui Iosif Zagor șansa să aibă o locuință înainte să fie evacuat. Are toate cheltuiele la zi, dar proprietarul din centru, unde stă, vrea sa vândă locuințele pe care le închiriază și a fost notificat atât el, cat si celelalte familii sărmane, vecine cu Iosif Zagor, să evacueze imobilul săptămâna asta.

Iosif Zagor, fost evacuat din Casa Agronomului

Bărbatul care a împlinit, marți, 75 de ani, a mai fost evacuat în urmă cu un an și jumătate din Casa Agronomului, alături de alte câteva zeci de persoane. Chiar dacă plătea la zi o chirie modestă, Direcția Agricolă a decis să nu își mai închirieze bunurile, lăsând clădirea goală.


„Fă o faptă bună de ziua lui, închiriază-i o locuință în suma subvenționată de 900 de lei! Dl. Zagor a primit subvenția pentru că are pensia minimă, plus o pensie de handicap în urma unui accident grav în mină. Cum are dificultăți de deplasare, ideal ar fi o chirie la un etaj inferior și acces la mijloace de transport în comun. Nu are familie să îl ajute, dar sper să aibă o comunitate care să îl sprijine!”, a punctat Adrian Dohotaru.

Potrivit deputatului, sunt probleme majore în Cluj-Napoca privind locuirea accesibilă. Primăria nu a construit locuințe sociale, iar programul de subvenții nu funcționează, pentru că proprietarii clujeni refuză să inchirieze legal. Din acest motiv, chiriașii nu sunt protejați, iar chiriile cresc abuziv în foarte multe situații de la an la an.


„Este nevoie de politici publice adecvate pentru a contracara specula imobiliară și capitalismul rentier, inclusiv a avea doar chirii pe baza unor contracte, dar în cazul de față e nevoie de un gest la limita carității, așa că închiriază legal pt dl. Zagor în limita a 900 de lei”, se mai arată în apelul lui Dohotaru.

CITEȘTE ȘI: S-a aprobat! Primăria cumpără apartamente de pe piață și le transformă în locuințe sociale

Etichete: chirie iosif zagor
abonare newsletter