Actualitate

Dan Petrescu, precaut înaintea meciului tur cu Maccabi Tel-Aviv: "Nu trebuie să luăm gol. 0-0 e un rezultat bun"

Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj, a vorbit înaintea meciului tur cu Maccabi Tel-Aviv, programat miercuri, de la ora 21:00.

CFR Cluj va juca prima manşă în Gruia, iar săptămâna viitoare se va deplasa în Israel pentru meciul retur. Dan Petrescu a declarat la conferinţa de presă că este foarte importat să nu primească gol pe teren propriu şi a dat de înţeles că un rezultat de 0-0 l-ar mulţumi.

"Eu tot timpul am fost de acord pentru cupele europene să nu primesc gol acasă. Şi când am câştigat Cupa Chinei, am jucat finala, şi primul meci l-am jucat acasă. Şi le-am zis la băieţi, dacă facem 0-0 avem şanse mari. M-au certat toţi din club, pentru că chiar s-a terminat 0-0. Şi în retur, în minutul 120 am dat gol şi am bătut 1-0. Deci important să nu iei gol, asta e părerea mea, în meciul de acasă. Dacă iei gol, va fi greu. Dacă nu luăm gol, avem toate şansele. Mie tot timpul îmi place primul meci în deplasare şi al doilea acasă. Nu am demonstrat nimic. Dacă ne elimină acum Maccabi, degeaba ne-am calificat cu Astana. E o dublă foarte importantă pentru noi, şi cred că şi pentru Maccabi la fel. E presiune şi pe noi şi pe ei la fel de mare" a declarat Petrescu la conferinţa de presă premergătoare meciului.


Antrenorul campioanei se teme de forţa celor de la Maccabi şi se aşteaptă ca trupa oaspete să schimbe sistemul de joc la meciul din Gruia.

"Au 12 jucători care au ucat în echipa naţională a Istaelului, deci practic joacă CFR împotriva naţionalei Israelului. Pentru că mai sunt doi jucători de Under-21, deci 14, în lotul lor. Şi e posibil, toţi ăştia 14 jucători să fie mâine în teren. Când jucătorii sunt de naţională sunt foarte buni. Înainte erau foarte mulţi în naţionala Kazahstan, dar cred că naţionala Israelului e puţin mai bună decât naţionala din Kazahstan. Deci e clar, un lot puternic. Au schimbat şi sistemul de joc, din ce am înţeles e posibil şi mâine să joace cu cinci fundaşi, trei fundaşi centrali, cum au jucat în playoff anul tercut. În amicale şi în supercupă au jucat cu patru fundaşi. Acum rămâne de văzut ce se va întâmpla" a mai spus antrenorul campioanei. 


 

abonare newsletter