Actualitate

Boc salută creșterea salariilor medicilor și facilitățile fiscale pentru IT: „Le-am apărat la guvernare, în cea mai grea perioadă a crizei!”

Emil Boc este de părere că susținerea facilităților fiscale pentru domeniul IT este una dintre modalitățile prin care tinerii din România pot fi atrași să rămână acasă.

Boc salută creșterea salariilor medicilor și facilitățile pentru IT: „Le-am apărat în cea mai grea perioadă a crizei!” Boc salută creșterea salariilor medicilor și facilitățile pentru IT: „Le-am apărat în cea mai grea perioadă a crizei!”

În urmă cu o săptămâna, primarul municipiului Cluj-Napoca s-a ales cu o funcție europeană la nivelul Comitetului European al Regiunilor (CoR). Practic, edilul a devenit raportor în cadrul Comisiei pentru politică socială, educație, ocuparea forței de muncă, cercetare și cultură (SEDEC) privind fenomenul „brain drain” (n.red „exod de creiere”) în Uniunea Europeană.

Printre ideile menționate în discursul de la Bruxelles, Boc a precizat și nevoia de finanțare consistentă a educației pentru formarea și îmbunătățirea abilităților digitale. Fervent susținător al digitalizării, primarul a mărturisit că a sprijinit facilitățile fiscale pentru domeniul IT încă din perioada Guvernului Boc, în pofida criticilor aspre.


„Vedeți cât de bine este că avem aceste facilități pentru IT? Dacă n-am fi avut aceste facilități fiscale... este o măsură prin care poți tempera «exodul creierelor», adică a forței de muncă bine pregătite, calificate. Aceste facilități pentru IT, când am fost la guvernare, le-am apărat în cea mai grea perioadă a crizei financiare. Și cei de la Fondul Monetar, și cei de la Comisia Europeană cereau să renunțăm la facilități, nu, am spus că acesta este un avantaj competitiv al țării. 6% din PIB vine din această industrie, cu șanse mari de a produce în continuare beneficii pentru România”, a punctat edilul, la o emisiune radio.

Boc a precizat că salută creșterea salariilor în sistemul medical, considerând că asemenea măsuri sunt benefice pentru menținerea forței de muncă tinere în țară. Tot pe această temă, primarul a reiterat promisiunea potrivit căreia, până la sfârșitul acestei veri, curțile spitalelor din Cluj-Napoca vor fi modernizate din banii Primăriei, fiind alocați deja bani în acest sens.


„România este bună, trebuie să mențină acest avantaj. De asemenea, creșterea salariilor medicilor este o altă măsură extrem de benefică pe care o salut, necesară pentru a menține forța de muncă bine calificată. (...) Primăria a alocat bani la mai multe clinici pentru a le moderniza și a asfalta drumurile, sper să se termine în această vară dintre ele, o parte sunt finanțate și de Consiliul Județean Cluj. Am sprijinit trei sau patru clinici mari universitare pentru a-și repara drumurile, o să vedeți în această vară”, a promis Emil Boc.

Etichete: salarii it emil boc
Ultimele Stiri
abonare newsletter