Actualitate

Scutece, prezervative, chedere și peturi în zonele frumoase ale Clujului: „Nu putem pretinde ca alții să se ocupe de toate!”

La numai 30 de kilometri de Cluj-Napoca există un loc cu totul aparte, nemaiîntâlnit niciunde altundeva în România. Din păcate, nepăsarea unora transformă zona cu adevărat fabuloasă într-o rampă de gunoi.

„Comuna Aghireșu. Într-o fostă exploatare de caolin s-a format un lac cu apă verde... locul pare ireal”, mărturisește clujeanca Cristina Gușatu, care, în locul unei relaxări pe malul Lagunei Albastre, a fost nevoită să curețe mizeria altora.

„Dar sacul de mizerii este foarte real: peturi, sticlă spartă, chiloți, șosete, pampers, chiștoace de țigări, conserve, pe toate le-am strâns eu de lângă apă... ca să pot sta la soare fără să mi se întoarcă stomacul pe dos. Mai nou umblu cu saci de gunoi în mașină, cu mănuși și spirt medicinal. Restul gunoaielor au rămas deasupra, împrăștiate peste tot”, dezvăluie clujeanca, într-o postare pe Facebook.


Fiind un loc foarte izolat, nimeni nu poate avea pretenția la pubele de gunoi, mașinile de salubritate neavând cum să intre până în acea zonă, susține Cristina. Cu toate acestea, clujeanca admite că „nu putem pretinde la nesfârșit ca alții să se ocupe de toate”!

„Am încercat să-mi închipui familia care a venit acolo cu copilul și care a aruncat în păpuriș scutecele murdare. Au venit cu o mașină. De ce n-au putut transporta înapoi, până la prima localitate, un săculeț cu deșeuri? Ce fel de oameni sunt ăștia? Ce e defect în capul lor? În ce lume vor să trăiască tinerii care aruncă oriunde petul/sticla de bere și chiștoacele de țigări?”, se întreabă clujeanca.


Din păcate, cazul nu este unul izolat. Într-unul din comentariile la postarea Cristinei, o altă clujeancă dezvăluie că a făcut o acțiune similară într-o altă zonă de rară frumusețe a Clujului, Cheile Turenilor. Pe lângă caserole și sticle aruncate, Irina a avut nenorocul să dea și peste prezervative folosite sau chiar chedere de ușă.

„Exact același lucru am făcut eu la Cheile Tureni. Am fost cu câinii... aveam mănuși și saci pentru ei, dar m-am apucat să strâng din locul în care oprisem... două sacoșe... eu am avut noroc și de prezervative și chedere de ușă. După două zile m-am întors iar cu câinii, fericită că e curat. Surpriză... alte sticle aruncate, caserole și alte minunății. Și containerele de gunoi sunt la 10 m distanță!”, mărturisește Irina.


CITEȘTE ȘI: Laguna Albastră, o „mină de aur” a Clujului nevalorificată

Ultimele Stiri
abonare newsletter