Actualitate

Soluție definitivă a instanței: “Horia Șulea nu poate rezilia contractul cu Diferit!”

Horia Șulea a pierdut definitiv în instanță acțiunea ce viza rezilierea contractului cu executantul lucrărilor pentru Drumul de legătură Sud.

cenutrafloresti1 cenutrafloresti1

Lucrările (neîncepute) la Drumul de legătură Sud al satului Florești, ce ar fi trebuit să fie terminate încă de la mijlocul anului 2017 au fost blocate în toamna lui 2018.  Ca urmare a punctelor de vedere DIFERIT(e) dintre administrația locală floreșteană și constructor, societatea care trebuia să realizeze drumul de legătură Sud a chemat în instanță conducerea Primăriei Florești.

Firma Diferit SRL, câștigătoarea licitației pentru execuția Drumului de legătură Sud a Floreștiului, a solicitat majorarea valorii contractului sub pretextul creșterii de prețuri la materiale și carburanți precum și a salariului minim în construcții. Pentru că primarul Horia Șulea nu a fost de acord cu această majorare, Diferit SRL a deschis un proces împotriva Primăriei pentru a obține majorarea sumelor prin acte adiționale.


În contrapartidă cu acțiunea în instanță a constructorului, considerându-se șantajat de modul în care firma Diferit a considerat de cuviință să soluționeze divergența, Horia Șulea nu a mai așteptat decizia instanței și a reziliat unilateral contractul în 25 septembrie 2018, promițându-le floreștenilor că va organiza o nouă licitație.

"Constructorul a invocat faptul că prețul la care a licitat a fost prea mic și nu mai poate realiza lucrarea, motiv pentru care a deschis un proces în instanță pentru solicitarea măririi prețului de execuție, cu toate că valoarea lucrării a fost consimțită prin contract ca fiind fixă și intangibilă până la finalizarea lucrărilor. În urma acțiunilor de la firma constructoare am reziliat contractul unilateral și acum suntem pe punctul de a demara o nouă procedură de achiziție publică. Nu am răbdare să aștept după niște oameni care vin să-și bată joc de o comunitate", a declarat Horia Șulea la Radio Cluj în 18 octombrie.


În urma deschiderii acțiunii în instanță, Tribunalul Specializat Cluj a avut opinie DIFERIT(ă) cu privire la rezilierea contractului pentru Drumul de legătură Sud al Floreștiului. Astfel, prin decizia din 28.11.2018, instanța a dispus suspendarea notificării de reziliere a contractului încheiat între comuna Florești, reprezentată de Horia Șulea și firma Diferit SRL. Mai mult decât atât, administrația floreșteană era obligată la plata cheltuielilor de judecată în valoare de  7.590 lei.

“Dispune suspendarea executării notificării de reziliere nr 53.587/25.09.2018 emisă de pârâta comuna Florești referitor la contractul de execuție lucrări nr. 14394/10.05.2016, pâl apronunțarea instanței de fond cu privire la anularea actului. Suspendarea încetează de drept dacă reclamanta nu introduce acțiunea în anularea actului în termen de 60 de zile. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei  de 7.590 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Executorie. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cu depunerea recursului la Tribunalul Specializat Cluj. Pronunțată în ședința publică din data de 26 noiembrie 2018.”, se arată în documentul instanței din luna noiembrie 2018.


În ședința de joi, 11 iulie, Tribunalul Specializat Cluj a menținut sentința din 26 noiembrie. Sentința de joi este definitivă și îl obligă pe Horia Șulea să plătească, cu titlu de cheltuieli de judecată în recurs 7.000 de lei, bani din impozitele și taxele floreștenilor.

Soluția pe scurt:


“Respinge recursul declarat de Comuna Florești împotriva sentinței civile nr 1992 pronunțată la data de 26.11.2018 în dosarul 3643.117/2018 al Tribunalului Specializat Cluj, pe care o menține în întregime. Obligă recurenta să plătească intimatei S.C. Diferit SRL suma de 7.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată în recurs. Decizia este definitivă și executorie. Pronunțată în ședință publică din 11.07.2019”, se arată în documentul emis de instanță în 11 iulie.

 

abonare newsletter